Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 26 mei 2010

8e Dam tot Dam Wandeltocht trekt
duizenden wandelaars aan

De inschrijving voor de 8e Dam tot Dam Wandeltocht, die zaterdag 18 september wordt gehouden, is pas twee maanden open, en nu al schreven zich ruim 4.500 wandelaars in. Een opvallende groei ten opzichte van vorig jaar. Organisator, Stichting Sportevenementen Le Champion, verwacht dan ook dat het deelnemersaantal van 13.789 uit 2009 overtroffen wordt. Er kan nog worden ingeschreven tot en met 29 augustus. Na-inschrijving is niet mogelijk.

Wandelfeest
De Dam tot Dam Wandeltocht staat, naast het leveren van een sportieve prestatie, synoniem voor feest, entertainment en wandelen in een mooie omgeving. Onderweg krijgen de deelnemers de nodige versnaperingen en zijn medische verzorging en voldoende sanitaire voorzieningen aanwezig, evenals genoeg zitplaatsen bij de verzorgingsposten. Tevens worden de deelnemers met live muziek op het parcours en bij de finish begeleid. De Dam tot Dam Wandeltocht wordt gehouden op de zaterdag voorafgaand aan de Dam tot Damloop, die bekend staat om de enthousiaste bewoners langs de route die met muziek en spandoeken de sfeer compleet maken. De wandelaars krijgen op zaterdag de kans hier iets van mee te maken, omdat zij op grote delen van hetzelfde parcours lopen en de bewoners ook wandelaars een warm hart toedragen.

Aantrekkelijke parcoursen
De afstanden waar de deelnemers uit kunnen kiezen zijn gericht op de beginnende en jonge wandelaars tot de gevorderde en meer getrainde wandelaar. Gekozen kan worden uit: 9, 17, 25 en 40 kilometer. De routes zijn schitterend én divers wat betreft de omgeving. Dat maakt dit evenement zo aantrekkelijk voor een grote groep mensen. Op de 9 kilometer na, starten alle afstanden midden op de Dam in Amsterdam. Deelnemers aan de 25 en 40 km wandelen langs de grachten, de zeventiende-eeuwse herenhuizen, de prachtige Montelbaanstoren, het Scheepvaartmuseum, de Wallen, de barretjes en de knusse straatjes. Daarna wordt het IJ overgestoken via de Schellingwouderbrug om zo de Oudhollandse dijkwoningen aan de noordkant van het IJ en het dorpje Schellingwoude te passeren. De wandelaars van de 40 km route maken een extra lus door Waterland met uitzichten op het IJsselmeer en het Kinselmeer. De drukte uit de binnenstad van Amsterdam staat hier in schril contrast met de weidsheid van dit Hollandse natuurgebied. Dorpjes als Durgerdam, Holysloot en Ransdorp zijn ook in dit landelijke parcours opgenomen. Na een lus door de Amsterdamse volkswijk de Jordaan maken de deelnemers van de 17 km de oversteek met de veerpont over het IJ. Via het Florapark (langs de oevers van het Noordhollands Kanaal) komen de parcoursen van de 17, 25 en 40 km samen bij de Buiksloterbrug. Op deze plek met zijn houten Zaanse huizen ontmoeten de wandelaars tevens het Dam tot Damloop parcours en volgen dat voor een groot gedeelte tot en met de Dam in Zaandam en de finish. Afgeweken van dat parcours wordt alleen om de wandelaars de haven van Zaandam aan de Zaan niet te ontnemen. De finish bevindt zich op de Burcht in Zaandam. Dit is tevens de startplaats van de 9 km, die in verband met de vele jonge deelnemers ook de kinderboerderij in het Darwinpark aandoet.

Wandelen voor het goede doel
Zoals bij alle evenementen van Le Champion is het ook bij de Dam tot Dam Wandeltocht mogelijk voor het goede doel deel te nemen. Op het inschrijfformulier kan een vrijwillige bijdrage gedaan worden voor Stichting Witte Bedjes. Daarnaast kunnen deelnemers via www.damtotdamwandeltocht.nl een formulier downloaden, om zich zo te laten sponsoren door familie, vrienden en collega's. Het uiteindelijke bedrag wordt overgemaakt naar een goed doel naar keuze die zich heeft aangemeld bij de organisatie. Uit ervaring is gebleken dat de maatschappelijke betrokkenheid van de deelnemers groot is.

Aanmelden goede doelen
Er kunnen zich nog goede doelen aanmelden bij de organisatie. Momenteel hebben zich aangemeld: Stichting Witte Bedjes, Lopen voor de Stichting Leukemie en Europa Kinderhulp. Goede doelen die een berichtje mailen naar Le Champion, Cristelborst@lechampion.nl, krijgen instructies en kunnen zich zodoende voor de duizenden wandelaars op de website van de Dam tot Dam Wandeltocht profileren.

Le Champion is zeer ervaren op het gebied van wandelevenementen. Zo is de organisatie momenteel druk doende met de Plus Wandel4Daagse Alkmaar die van woensdag 16 tot en met zaterdag 19 juni wordt gehouden. Voor veel wandelaars is deelname aan de eendaagse Dam tot Dam Wandeltocht in september een vervolg op 'Alkmaar'. Het derde weekend van januari is standaard gereserveerd voor de PWN Egmond Wandel Marathon.

Wandelaars die willen deelnemen aan de Dam tot Dam Wandeltocht kunnen zich tot en met 29 augustus nog inschrijven via www.damtotdamwandeltocht.nl. Er is geen na-inschrijving.

Noot aan de redactie (