Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ZOOGDIERVERENIGING

Egelweekend 2010 in derde weekend september

Voor de tweede keer wordt in Nederland een nationaal Egelweekend gehouden, en wel op 18 en 19 september. Initiatiefnemer de Zoogdiervereniging roept egelopvangcentra, natuurgidsen, en anderen op om een activiteit te organiseren tijdens het tweede Egelweekend.

Vorig jaar werd tijdens het Jaar van de Egel het eerste Egelweekend gehouden (het derde weekend van september). Dat was een groot succes. Er waren onder andere open dagen van egelopvangcentra, excursies en lezingen voor volwassenen en kinderen op diverse plekken in het land. TV-tuinman Lodewijk Hoekstra gaf tips over egelvriendelijk tuinieren en de Engelse egelman, Hugh Warwick, was in Nederland voor een uitverkochte lezing onder het motto 'Red de egel, red de wereld!'. Ook werden massaal waarnemingen van egels doorgegeven op het Meldpunt van de Zoogdiervereniging. Dat gaf een uniek beeld van waar nog egels voorkomen in Nederland.

Doe ook mee!
Iedereen die 18 en 19 september iets wil organiseren over egels kan zich bij dit evenement aansluiten. Doel van het Egelweekend is om tenminste een maal per jaar alle aandacht aan de egels te geven en een platform te bieden voor onderzoekers, beschermers en opvangers van egels. Bovendien wil de Zoogdiervereniging het weekend gebruiken om mensen op te roepen wederom massaal hun waarnemingen van egels door te geven op het internet. Uit de onderzoekscampagne Jaar van de Egel bleek dat het niet zo goed gaat met de egels in Nederland.

De Zoogdiervereniging heeft de website www.egelweekend.nl on line gezet. Daar kunnen mensen met activiteiten zich melden (via jaarvandeegel@zoogdiervereniging.nl) en kunnen geïnteresseerden rond het weekend kijken welke activiteiten er allemaal zijn.

Zie ook: Fotoverslag Egelweekend 2009, http://www.jaarvandeegel.nl/NIEUWS/tabid/60/articleType/ArticleView/articleId/66/Fotoverslag-Egelweekend.aspx En: Egelweekend http://www.jaarvandeegel.nl/EGELWEEKEND/tabid/57/language/nl-NL/Default.aspx

Noot voor de redactie (