Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Cuby + Blizzards wegens succes nog enkele malen te zien met 'Cats Lost'

PERSBERICHT
Amsterdam, 11 augustus 2010

Afgelopen januari overhandigde Anton Corbijn in poptempel Paradiso een gouden plaat aan Harry Muskee voor het album 'Cats Lost'. Cuby + Blizzards speelde begin januari 2010 aldaar de laatste clubshow van de 'Cats Lost' tour. Een plaat die in sfeer en emotie doet denken aan legendarische voorgangers als 'Desolation' (1966) en 'Groeten Uit Grollo' (1967). Wegens succes is de 'Cats Lost' tour nog enkele malen in de Nederlandse theaters te zien!

Sinds Harry Muskee met zijn band in 1965 de blues in Nederland introduceerden zijn zij een begrip. Naam en faam werden gevestigd met singles als 'Stumble and fall', 'Your body, not your soul' en 'Back home'. Ondanks dat de band in de jaren '60 honderdduizenden LP's verkocht, ontvingen ze tot 2009 nooit een gouden plaat. Met het album 'Cats Lost', met artwork van Anton Corbijn en geproduceerd door Dani l Lohues, was het dan eindelijk zover! Zanger Harry Muskee: "We hebben nooit meegedaan aan commerciële draaikonterij en zijn altijd dichtbij onszelf gebleven. Dat we dan na 40 jaar nog een gouden plaat mogen ontvangen, ongelofelijk!"

Line-up:
Harry Muskee: zang
Herman Deinum: bas
Erwin Java: gitaar
Hans La Faille: drums
Helmig van der Vegt: piano, toetsen

Tourdata:
Cuby + Blizzards zijn vanaf 18 september 2010 te zien in de Nederlandse theaters. Voor een overzicht van alle tourdata klik hier.

----------


Ingezonden persbericht