Ingezonden persbericht


Persbericht Theeceremonie

Datum: 27 augustus 2010

Plaats: Leiden

Sencha-Theeceremonie in het SieboldHuis

Op zaterdag 18 september is het SieboldHuis het decor van een unieke Japanse theecermonie, de sencha-theeceremonie. Op elk uur vindt een sessie plaats onder leiding van mevrouw Masako Nabeshima, meester in de Japanse theekunst, en 12 assistenten. Deze theeceremonie is gewijd aan de gewone Japanse groene thee in tegenstelling tot de meest bekende theeceremonies, waarbij zeer sterke groene thee gebruikt wordt.

Sencha is de groene thee die in Japan dagelijks gedronken wordt na het eten of met snoepjes omdat het een verfrissende smaak heeft. Sencha-theeceremonies, in het Japans sencha-theebijeenkomsten genoemd, zijn opgericht door intellectuelen. De meest bekende theeceremonie, matcha theeceremonies, zijn voortgebracht door oude Japanse strijders. Sencha-theeceremonies zijn veel exclusiever en worden bijna nooit in het buitenland gehouden. Deze bijeenkomst in het SieboldHuis is daarom een unieke bijeenkomst om de senchado van dichtbij mee te maken.

De sessies duren elk 45 minuten en starten op het uur: de eerste om 10.00 uur, de volgenden om 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en de laatste om 16.00 uur. Toegang is gratis op basis van voorinschrijving. Wees er snel bij, want er is maar beperkt plaats.

Sencha-theeceremonie.
Zaterdag 18 september elk uur in het SieboldHuis.


---

Noot voor de redactie,