Ingezonden persbericht


Persbericht

Stadsherstel presenteert theatervoorstelling De Tijdschepper op fort Diemerdam Waar: Fort Diemerdam, Overdiemerweg 41 in Amsterdam Wanneer: zondag 18, woensdag 19, zaterdag 25, zondag 26 september Tijd: om 14.00 uur en 16.00 uur Toegang: gratis

`De Tijdschepper' is een absurdistisch sprookje waarin het publiek terechtkomt in de tijdswinkel van de heer Dunselman en zijn assistent Rikkie. Dunselman is gierig en leeft volgens het motto Tijd is geld. Hij verkoopt o.a. een uurtje extra om je op je proefwerk voor te bereiden of een sprong in de tijd zodat je die afspraak met de tandarts even over kunt slaan. Het jonge meisje Gen heeft over deze bijzondere plek gehoord en gaat naar de winkel om haar geluksmoment opnieuw te beleven. Samen met het publiek komt ze in een tijdloze ruimte waar ze verschillende personages ontmoet die vastzitten in hun geluksmoment. Al gauw komt Gen er achter dat de personages vastzitten in een valstrik van gierigheid en hebzucht. Wil ze nog wel haar geluksmoment beleven?

Concept: Spel:

Jette Derlagen, Jens Duringhof en Katy Streek Cees Derlagen, Jette Derlagen, Danielle Duijns- Mudreac, Nina Lahocsinszky en Katy Streek

Spel en muziek:

Jens Duringhof

Deze muzikale familievoorstelling van iedereen van 6 jaar en ouder was vorig jaar te zien in de Posthoornkerk en dit jaar op Kustbatterij Diemerdam als onderdeel van Amsterdam Stellingenmaand.

7 september 2010



Persbericht

Stadsherstel Amsterdam N.V. Stadsherstel Amsterdam N.V. (opgericht in 1956) is de grootste restaurerende organisatie van Nederland en zet zich in voor erfgoed, monumenten en cultuur. Stadsherstel is altijd op zoek naar de meest passende (her)bestemming van haar bezit, dat zij onderhoudt, beheert en verhuurt. De restauratieomzet bedraagt gemiddeld 10 miljoen per jaar. Stadsherstel is eigenaar van meer dan 500 panden in en rondom Amsterdam, variërend van woonhuizen tot kerken en industriële monumenten.

De bijzondere panden verhuurt Stadsherstel voor o.a. congressen, lezingen, concerten en huwelijksvoltrekkingen via haar afdeling Exploitatie. De Vereniging Vrienden, met meer dan 2500 leden, ondersteunt al meer dan 25 jaar de restauratiewerkzaamheden van Stadsherstel.