Ingezonden persbericht

( PERSBERICHT )

Amsterdam, 7 september 2010

Programmering eerste editie Festival Gooisch Klassiek bekend
Kaartverkoop vandaag gestart

Op zaterdag 18 september en zondag 19 september vindt in Hilversum, Laren en Blaricum de eerste editie plaats van Festival Gooisch Klassiek. Kaarten zijn vanaf vandaag te koop via www.gooischklassiek.nl. Op de website is ook het definitieve programma te vinden. Speciale gast op het festival is sopraan Anna Shafajinskaia, één van de vooraanstaande dramatische sopranen van deze tijd. Shafajinskaia zingt tijdens het picknickconcert Componisten en liefde, de afsluiting van Festival Gooisch Klassiek 2010.

Onder de noemer Stap in de Wereld van Klassiek programmeert Festival Gooisch Klassiek concerten voor alle leeftijden. Zaterdag 18 september zijn er workshops waar kinderen decorstukken voor het openluchtconcert schilderen in het Singer Museum Laren. Tegelijkertijd is er een concert-fietsroute langs bijzondere locaties in Laren en Blaricum. Zondagmiddag 19 september vindt een gratis openlucht picknickconcert plaats in het Dudokpark in Hilversum. De afdeling educatie van het Muziekcentrum van de Omroep organiseert een kinderworkshop en -voorstelling. Het festival wordt vervolgens afgesloten met het concert Componisten en liefde. Dramatisch sopraan Anna Shafajinskaia, violiste Anastasia Kozlova, pianiste Klara Würz en vele anderen leveren een bijdrage aan het festival.

Initiatiefnemer van Festival Gooisch Klassiek is Anastasia Kozlova (violiste, directeur en tevens artistiek leider van het festival). Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Gemeente Hilversum, het Prins Bernhard Cultuurfonds en bijdragen van sponsoren.

Voor meer informatie: www.gooischklassiek.nl.

Zaterdag 18 september - Laren en Blaricum
- 12:00 / 14:00 Kinderworkshops Schilderen met Muziek - met kunstenaars Marjolein Schiffers en Barbara Kluiver samen met MCO Educatie. Locatie: Singer Museum Laren.
- 13:15 / 15:00 Concert fietsroute
Galerie PS-Fine Arts Laren: trio Raven saxofoon/gitaar/percussie
Gemeentehuis Blaricum: Anastasia Kozlova en Dessy Radeva viool/piano
Galerie Ooster-Laren: duo Macondo gitaar/altviool
Boerderij Blaricum: MirAnDa trio harp/zang/ fluit

Zondag 19 september - Dudokpark Hilversum
- 11:00 Interactieve Kindervoorstelling 'Schilderijententoonstelling' van Modest Moessorgski - met blaaskwintet van het Radio Filharmonisch Orkest en het Radio Kamer Filharmonie i.s.m het Muziekcentrum van de Omroep Educatie.
- 13:00 Klassiek Concert - Picknick
Anastasia Kozlova viool, Klara Würtz piano, Timora Rosler cello, Duo Bilitis harp/zang, GaBeDuo piano.
Speciale gast is Anna Shafajinskaia, een van 's werelds vooraanstaande dramatische sopraan.

Noot voor de redactie,