Gemeente Bunnik


Zaterdag 18 september 2010

DUURZAME DAG BUNNIK
Alles wat u moet weten over de Duurzame Dag!
Op zaterdag 18 september a.s. staat Bunnik in het teken van duurzame mobiliteit. Van 11.00 tot 15.00 uur is de kruising Van Hardenbroekplein/Dorpsstraat in Bunnik omgetoverd tot een duurzame belevenis. Deze dag maakt onderdeel uit van de de Europese mobiliteitsweek. Dit is de Nederlandse editie van de European Mobility Week. Voor meer informatie zie www.europesemobiliteitsweek.nl Tijdens deze eerste editie van de 'Duurzame Dag Bunnik' kunt u op een actieve en laagdrempelige manier kennismaken met allerlei duurzame mobiliteitsoplossingen. Zo kunt u onder andere een proefritje maken met een elektrische auto en/of elektrische fiets, u laten informeren over zonnepanelen, of meedoen met 'spinning'. De gemeente Bunnik heeft stevige ambities op het gebied van duurzaamheid. In 2050 wil de gemeente helemaal CO2-neutraal zijn. Nu al koopt de gemeente voor zo'n 75 procent duurzaam in. In 2015 moet dit 100 procent zijn. Maar we kunnen het niet alleen! Betrokken en milieubewuste inwoners zijn nodig om van Bunnik die CO2-neutrale gemeente van de toekomst te maken. Dus....wilt u weten wat de voordelen van een deelauto zijn, een proefritje maken in een elektrische auto, luisteren naar en/of deelnemen aan een debat over nut en noodzaak van duurzame mobiliteit, ervaren hoe gezond het is om een stukje te `spinnen' en meer te weten komen over zonnepanelen? Kom dan naar de Duurzame Dag! Tijdens de duurzame dag geeft Sportcity elk uur een korte presentatie spinning. U kunt ook zelf op een spinningfiets klimmen en het eens proberen! Daarnaast deelt Sportcity dagpassen uit. Deze passen geven de mogelijkheid een keer gratis en geheel vrijblijvend gebruik te maken van de faciliteiten van Sportcity. Installatiebedrijf Piet van Echtelt houdt zich al meer dan 30 jaar bezigmet bestaande verwarmingsinstallaties, zonne-energie systemen en innovatieve vormen van verwarming voor cv en warmwaterbereiding door middel van HR-E cv ketels met electra terugwinning. Ontdek de mogelijkheden om uw woning energiezuiniger te maken!

Piet van Echtelt

Solarkids

Enkele Duurzame Dag deelnemers uitgelicht

Solarkids laat kinderen op een zo jong mogelijke leeftijd kennismaken met duurzame technieken. Zo zijn er voor kinderen in het basisonderwijs workshops en organiseert Solarkids leuke educatieve activiteiten op evenementen. Speciaal voor de Europese Mobiliteitsweek heeft Solarkids een box samengesteld waarin alle materialen zitten die nodig zijn om een zonneautorace te organiseren.

Elipo

Sempervirens

Wat is er zoal te doen?
Om 11.00 uur is de officiële start van de dag. Wethouder Milieu Yvon Hoogendijk opent de dag met een korte toespraak op het plein. Ook zullen de kramen en activiteiten van de dag kort worden toegelicht. Voor de kinderen zijn er wedstrijdjes met speelgoedauto's op zonne-energie en is er een duurzame spellen/knutselhoek. Van 13.15 tot 14.15 uur zal een afgevaardigde van de stichting de Vrienden van Amelisweerd een debat houden met de wethouder en andere deelnemers over het onderwerp: `hoe bereiken we duurzaamheid/duurzame mobiliteit en wat is de rol van de burger hierin? Alle verzamelde duurzame ideeën worden in heliumballonnen opgelaten om de rest van de regio te inspireren.

Wie geven de Duurzame Dag kleur?
De volgende organisaties/bedrijven zijn bij de Duurzame Dag betrokken: Elipo, Wheels4all, Connexxion, de Fietsersbond, SportCity, Piet van Echteld, Sjaak Koster, Stichting Vrienden van Amelisweerd, installatiebedrijf Piet van Echteld, Wecycle, De Veldkeuken, Picosol, Solarkids, Sempergreen, Milieugroep Bunnik, Milieudienst Zuidoost-utrecht en de gemeente Bunnik.

Bij Elipo Electrical Power in Zeist gaat milieuvriendelijk rijden hand in hand met snelheid, praktisch gemak en plezier. Elipo uit Zeist biedt als eerste in Nederland uitsluitend volledig elektrische voertuigen aan zoals auto's, motoren en boten. De innovatieve producten danken hun bewegingsenergie voor 100 procent aan elektriciteit. Schuldgevoel over de uitstoot van schadelijke stoffen en broeikasgassen is niet meer nodig! Kunt u zich dit moeilijk voorstellen? Kom het zelf ervaren en rijd tijdens de Duurzame Dag mee in onze EcoCraft EcoCarrier! De proefritten in de elektrische auto zijn tussen 12.00 en 14.00 uur.

Sempervirens BV is producent van Sempergreen® groene en duurzame producten voor daken, daktuinen, dakterrassen, groendaken, rotondes, taluds, Living Wall Systemen en bodembedekking. Sempergreen is 's werelds grootste producent van vegetatiematten. De groene en duurzame producten zijn overal toepasbaar, snel te verwerken en nagenoeg onderhoudsvrij.

De Duurzame Dag wordt georganiseerd door de milieugroep Bunnik, de gemeente Bunnik en de Milieudienst Zuidoost-utrecht.

Wecycle

Wecycle presenteert Jekko in Bunnik! Dit najaar start Wecycle met een nieuwe recyclecampagne rondom de Jekko, een handige inzamelbox voor kleine apparaten, spaarlampen en batterijen. Op de Duurzame Dag kan iedereen alvast kennis maken met dit nieuwe inzamelhulpje in huis. Kom naar de speciale Wecycle Jekko stand, speel het Jekko sjoelspel en neem er één gratis mee naar huis! Goed voor het milieu en het ruimt lekker op! Gooi nooit weg maar lever in!