Waterschap Zeeuws-Vlaanderen

Dag van een dijk!

Dijk van `n dag!

Rijkswaterstaat Zeeland en de Zeeuwse waterschappen organiseren op 18 september de Zeeuwse editie van de landelijke Dag van de Dijk. Dit is een feestelijk evenement voor jong en oud rondom het thema waterveiligheid. Het evenement vindt van 10 tot 16 uur plaats in de Beatrixhaven in Yerseke. Bezoekers kunnen rekenen op tal van verrassende en boeiende activiteiten. De dag wordt ondersteund door de campagne Nederland Leeft met Water.

Feest

De Dag van de Dijk is een feestelijk evenement. In de Beatrixhaven in Yerseke zullen tenten staan en er is van alles te doen en te beleven op gebied van waterveiligheid. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld een rondvaart maken, meedoen aan verschillende wedstrijdjes en een fotografieworkshop volgen. Natuurlijk zijn kinderen ook van harte welkom. Voor hen zijn er een schilderworkshop, een springkussen en een clown. Kinderen kunnen ook meedoen aan leuke spelletjes, zoals een speurtocht en een spiraalspel. Ze mogen ook op de foto op een grote kraan. De Dag van de Dijk is feestelijk omlijst door Zeeuwse volksmuziek en een verhalenverteller. Het volledige programma staat binnenkort op www.dagvandedijk.nl.

Fotowedstrijd

In het kader van de Dag van de Dijk is ook een nationale fotowedstrijd van start gegaan in samenwerking met National Geographic en de campagne `Nederland Leeft met Water'. GeĂŻnteresseerden kunnen hun foto's uploaden op www.nederlandleeftmetwater.nl en schitterende prijzen winnen.

Dag van de Dijk

Zonder dijken zou Zeeland er heel anders uitzien. Water is een onderwerp waar deze provincie als geen ander mee bekend is. Verschillende organisaties werken dan ook aan zaken als bodembeheer, dijkversterkingen en waterkwaliteit. Samen zorgen zij ervoor dat Zeeland veilig blijft. Maar dijken zijn meer dan alleen verdedigingslinies. Het zijn kleine natuurgebieden rijk aan waardevolle planten en dieren. En veel dijken zijn populaire plaatsen voor recreatie: er valt veel plezier te beleven. Reden genoeg om op een feestelijke manier stil te staan bij de Zeeuwse dijken. Zaterdag 18 september wordt beslist een dijk van 'n dag!