Software Freedom Day 2010 op zaterdag 18 september

03/09/2010 16:16

HCC

Haarlem, - 3 september 2010 - Op 18 september 2010 is er in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag een groot evenement rond de internationale "Software Freedom Day". De verenigingen NLLGG, HCC, NLUUG en ClubNix organiseren het Nederlandse evenement. Het doel van die dag is om vrije en open software onder de aandacht te brengen bij het grote publiek.

Vrije en open software bevat geen verborgen valkuilen. Open software kan bijna altijd gratis gekopieerd worden en het mag gewoon aangepast worden mits het onder dezelfde voorwaarden verder verspreid.

Tijdens het evenement in Den Haag zijn er lezingen en workshops die gericht zijn op de gewone gebruiker, met onderwerpen als multimedia, gaming en software voor dagelijks gebruik. Naast software gaat het ook om Vrije Content zoals vrij te delen films, muziek en informatie. Natuurlijk wordt er ruim aandacht besteed aan hoe belangrijk het om deze vrijheden te hebben en te behouden.

Diverse lezingen en debat

Lieven Moors (muzikant uit Das Pop) geeft een lezing over professioneel werken met audio. Thomas de Graaff (Ubuntu NL) vertelt voor nieuwsgierige beginners over het populaire besturingssysteem Ubuntu Linux. En voor de experts geeft bijvoorbeeld Rubin Simons een lezing over openPCF (geautomatiseerde server configuratie). De Europese Free Software Foundation gaat in op het waarom van vrije software en de actualiteiten rondom het onderwerp. De dag wordt afgesloten met een open source debat waarin discussieert wordt over enkele actuele stellingen.

Naast de lezingen is er ook een bazaar waar bezoekers via stands informatie kunnen krijgen en demonstraties kunnen bijwonen.

Software Freedom Day is bedoeld voor iedereen die geĂŻnteresseerd is in computers en software, media en informatie.

Het programma van het evenement start om 10.30 uur, de toegang is gratis. Meer informatie: www.sfd2010.nl





http://www.sfd2010.nl