LLiNK


Rotterdam, 20 juli 2010

Zoektocht naar het beste protestlied aller tijden
LLiNK sluit af met speciale top 100

In een grande finale sluit LLiNK haar bestaan als publieke omroep af met bruisende slotavond, waarin ze op zoek gaat naar de beste protestsong aller tijden. Met een unieke hitlijst brengt LLiNK een ode aan de muziek die het verschil maakt; protestliederen van toen en nu die op ultieme wijze uitdrukking geven aan verontwaardiging en boosheid, maar ook aan betrokkenheid en verbroedering. De top 100 wordt gekozen door kijkers, luisteraars en leden van LLiNK.

Op 1 september verlaat LLiNK het publieke bestel. Tijd om afscheid te nemen. En hoe kan dat beter, dan met een avond vol goede muziek en mooie verhalen. Leon Verdonschot en Rudy Mackay presenteren in Paradiso een avond vol met bekende artiesten die elk een protestnummer uit de top 100 in een nieuw jasje zullen steken.

Welke nummers de geschiedenis ingaan als beste protestsongs ooit wordt bepaald door de kijkers, luisteraars en leden van LLiNK. Stemmen kan tot 1 augustus op http://llink.nl/llinkpop. Deelnemers maken kans op 2 vrijkaarten voor de live-opnames op 9 augustus in Paradiso.

De artiesten die op deze avond zullen optreden zijn o.a. Waylon, Go back to the Zoo, Do, Bertolf, Laura Jansen en Flinke Namen feat. Dio. En omdat LLiNK nog altijd gelooft in een betere wereld, wordt die avond ook een blik in de toekomst geworpen. Niet 'Waiting for the World to Change', maar 'Rocking in the Free World'!

LLiNKPOP wordt uitgezonden op woensdag 18 of 25 augustus om 20:30 uur op Nederland 3 (onder voorbehoud van de Nederlandse prestaties in de Champions League). ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NOOT VOOR REDACTIE,