Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West

27 augustus 2010

---

Beweeg ook duurzaam mee!

27 augustus 2010
Zaterdag 18 september organiseert Nieuw-West een evenement over duurzame mobiliteit aan de oever van de Sloterplas bij het Osdorpplein. In de week van 12 tot en met 22 september wordt vanwege de Europese Mobiliteitsweek landelijk het wandelen, fietsen, openbaar vervoer, kritisch autogebruik en anders omgaan met mobiliteit gepromoot.

Leuke activititeiten en kans op een fiets

Op 18 september tijdens `Nieuw-West Beweegt' zijn er van 13.00 tot 18.00 uur diverse activiteiten over het hoofdthema Mobiliteit. Daarnaast is er veel aandacht voor schone lucht, (biologische) streekprodukten en energie.

Stadsdeel Nieuw-West organiseert dit evenement om bewoners bewuster te maken van wandelen, fietsen, openbaar vervoer, kritisch autogebruik en anders omgaan met mobiliteit. Zo kunt u op de dag zelf uw fiets laten graveren, efficiënt leren rijden in een simulator en is informatie te vinden over onder andere autodelen en elektrisch vervoer. Bezoekers maken kans op het winnen van een fiets.

Laat uw auto zuiniger rijden

Op donderdag 16 september kunt u in ieder geval al vast controleren of uw auto zuinig rijdt. Laat uw bandenspanning meten van 17.00 tot 21.00 uur in de parkeergarage van de Albert Heyn aan het Osdorpplein. Een band op goede spanning rijdt zuiniger.

Meer informatie

Dagprogramma Nieuw-West Beweegt

---