Ingezonden persbericht


Utrecht, 16 augustus

Mam, ik bel je zo terug

De dag dat het leven tot stilstand kwam,
de dag waarop mijn dochter werd vermoord

Mam, ik bel je zo terug
Wanda Beemsterboer-Avenarius
Prijs: 19,95 euro

Verschijningsdatum:
18 september 2010

Een moeder vertelt om de ogen van anderen te openen

'Mam, ik bel je zo terug.' Het waren de laatste woorden die Wanda Beemsterboer-Avenarius haar toen twintigjarige dochter Nadine in 2006 hoorde zeggen. Daarna vermoordde haar ex-vriend haar met 36 messteken. Wanda heeft met Mam, ik bel je zo terug een duidelijk doel voor ogen. Ze wil jonge meiden en hun ouders de ogen openen. Dit kan namelijk iedereen overkomen.

Nadine was zeventien toen ze haar vriend die toen 31 was, leerde kennen. Hij was haar eerste grote liefde; ze zouden uiteindelijk drie jaar bij elkaar blijven. Het leek een lieve jongen, maar ook iemand met problemen, die vanuit het niets heel boos en agressief kon worden. Heel lang vergoelijkte Nadine zijn gedrag, maar uiteindelijk besloot ze toch een punt achter de relatie te zetten. Haar laatste bezoek aan haar ex, om voor eens en voor altijd afscheid te nemen, werd haar fataal. Hij bracht haar met 36 messteken om het leven. De moeder van Nadine vertelt in dit boek het levensverhaal van haar dochter tot de moord en de 3,5 jaar daarna. Ze vertelt ook dat ze een brief van de dader heeft ontvangen en hoe ze haar verdriet omzet in iets positiefs: de Nadine Foundation (www.nadinefoundation.nl)

Mam, ik bel je zo terug is een emotioneel, hartverscheurend verhaal. Het is echter ook een waarschuwing. Iedereen kan in zo'n verstikkende situatie terecht komen. Het is belangrijk dat jongeren en hun ouders zich hiervan bewust worden, om er zo samen uit te kunnen komen.

Over de auteur
Wanda Beemsterboer-Avenarius groeide op in Haarlem. Samen met haar man Jacques kreeg ze twee dochters, Nadine en Jacqueline.

18 september wordt het boek gepresenteerd in schouwburg Het Park te Hoorn. Antje Monteiro en Fred Teeven zullen hierbij aanwezig zijn. Pers kan zich aanmelden via: mmaaswinkel@kosmosuitgevers.nl