Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nieuwegein, 30 augustus 2010

Cursussen voor trainers aangepast sporten en 55+

Sportservice Midden Nederland organiseert bijscholingen

Op verschillende plaatsen in de provincie Utrecht geeft Sportservice Midden Nederland zes bijscholingen voor trainers die zich bezighouden met sporten voor mensen met een beperking en 55-plussers. Op zaterdag 18 september begint in Zeist de cursus Bewegen valt Goed!. Na het volgen van deze cursus kunnen trainers onder meer beweeg- en valpreventie-activiteiten verzorgen voor allochtone vrouwen van 45 jaar en ouder. Ook hebben ze kennis van de typische kenmerken van deze doelgroep. De inschrijving voor Bewegen valt Goed! sluit op 10 september. Inschrijven voor deze en andere cursussen kan via de banner Bijscholingen Najaar 2010 op www.sportservicemiddennederland.nl.

Trainers
De bijscholingen zijn speciaal voor trainers die zich bezighouden met aangepast sporten en 55-plussers. Dit zijn onder meer sport - en bewegingleiders 55+ en docenten GALM (Groninger Actief Leven Model) en MbvO (Meer bewegen voor Ouderen).

Bijscholingen
Naast Bewegen valt Goed! staan ook de cursussen Thuisfit III met accent op valpreventie (9 oktober in Zeist), Sporters met Autisme (30 oktober in Utrecht), Sporten met een reumatische aandoening (30 oktober in Utrecht), Halliwick-methode, een zwemmethode speciaal voor mensen met een beperking (30 oktober in Utrecht) en Creatief met oefenstof voor mensen met een chronische aandoening (27 november in Woudenberg) op het programma.

Informatieboekje
Het aanbod met meer informatie staat in een boekje. Op www.sportservicemiddennederland.nl is het boekje digitaal te vinden. Voor informatie of om het gedrukte boekje aan te vragen, kunnen belangstellenden contact opnemen met Jorrit Hansen, telefoon: 030-7513846 of e-mail: jorrit.hansen@sportservicemiddennederland.nl

---------------------EINDE PERSBERICHT--------------------




Ingezonden persbericht