Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam/Zaandam, 13 september 2010

Recordaantal deelnemers 8e

Dam tot Dam Wandeltocht: 15.203

Wandelend Nederland komt zaterdag 18 september massaal naar Noord-Holland om mee te doen aan de Dam tot Dam Wandeltocht. 15.203 wandelaars en nordic walkers schreven zich in voor de 8e editie. Er staan weer prachtige routes op het programma die de wandelaars de omgeving van Amsterdam en Zaandam laten zien. De start van de 40, 25 en 17 kilometer vindt plaats vanaf de Dam in Amsterdam. De 9 kilometer start op De Burcht in Zaandam, waar alle deelnemers tot 18.00 uur kunnen finishen.

Uit het hele land doen dit jaar wandelliefhebbers mee aan de Dam tot Dam Wandeltocht. Het grootste deel komt echter nog steeds uit Noord-Holland met als uitschieters de plaatsen Zaandam, Amsterdam, Alkmaar, Purmerend en Assendelft. Ook uit Duitsland, België en Frankrijk komen deelnemers op het evenement af. Het populairste onderdeel is ook dit jaar de 17 kilometer, niet voor niets de route die voor een groot deel het traditionele Dam tot Damloop parcours volgt. Net iets meer dan de helft van alle deelnemers wagen zich aan deze afstand van de Dam tot Dam Wandeltocht waar de vrouwen met 73% ruim in de meerderheid zijn.

Aantrekkelijke parcoursen
De 40, 25 en 17 kilometer lopen door het centrum van Amsterdam en gaan onder andere langs het Paleis op de Dam, de Nieuwe Kerk en Het Nationaal Monument op de Dam. De 17 kilometer komt daarnaast onder meer door de Amsterdamse Volksbuurt de Jordaan en gaat via veerpont richting Zaandam. De 40 en 25 kilometer maken kennis met de grachten, de zeventiende-eeuwse herenhuizen, de Montelbaanstoren, het Scheepvaartmuseum en lopen over de Schellingwouderbrug richting Zaandam. In Zaandam komen alle deelnemers onder meer langs de authentieke Zaanse huisjes. De 9 kilometer, met vooral veel jonge deelnemers, loopt door het Darwinpark en de kinderboederij.

Unieke sfeer met volop amusement bij de Dam tot Dam Wandeltocht

De Dam tot Dam Wandeltocht staat bekend om haar gezelligheid. De bewoners langs het parcours doen hun best om de straat mooi te versieren en bandjes zorgen langs het parcours en bij de finish voor een feestelijke stemming. Wandelaars aan de 25 en 40 kilometer treffen op de post aan het einde van de Floraparkweg (Schellingwouderbrug) het Duo Rumbadama aan. Bij Kadoelen staat Club Sunset, op het Barkpad staat een Hollands Draaiorgel en het Molenwijkpark in Amsterdam-Noord is opnieuw het bruisend middelpunt tijdens de Dam tot Dam Wandeltocht. Tegen het einde van wandeltochten komen deelnemers langs DJ Marco Kerkhoven op de Verlengde Stellingweg, De Boekaniers op de Vredeweg en op het Zaaneiland organiseren de bewoners diverse activiteiten. Als spetterend slot staat DJ Andries op De Burcht in Zaandam.

Feest op de Burcht

De wandelaars kunnen bij de finish op de Burcht veel gezelligheid verwachten. Voor het podium is een groot terras opgesteld met catering waar de deelnemers en hun supporters kunnen nakletsen. Daarnaast staat een aantal partijen met aantrekkelijke aanbiedingen, zoals sportzaak Runnersworld en de KNBLO en Perskindol staat klaar om de wandelaars te masseren.

Dam tot Dam weekend

De Dam tot Dam Wandeltocht wordt georganiseerd door Le Champion en vindt plaats tijdens het Dam tot Dam weekend. Op zondag 19 september doen 5.000 fietsers mee tijdens de 4e Dam tot Dam FietsClassic en 35.000 hardlopers doen mee met de 26e Dam tot Damloop.

Meer informatie over de Dam tot Dam Wandeltocht: www.damtotdamwandeltocht.nl. De inschrijving is gesloten en na-inschrijven is niet meer mogelijk.

Noot aan de redactie (