Ingezonden persbericht


MÁXIMA OPENT DE WEEK VAN HET GELD IN BLAUW BLOED
Blauw Bloed, zaterdag 18 september om 19.35 uur op Nederland 2

In de komende uitzending van Blauw Bloed aandacht voor prinses Máxima die de aftrap geeft van de Week van het Geld. Samen met ruim 200 basisschoolkinderen verrichte de prinses de officiële opening van deze themaweek, waarin kinderen in het basisonderwijs bewuster worden gemaakt van het omgaan met geld. Haar koninklijke tip: je mag altijd om meer zakgeld vragen!

Het was een drukke week voor de prinses, want samen met prins Willem-Alexander en hun dochters Amalia, Alexia en Ariane bezocht zij het traditionele fruitcorso in Tiel. Of de drie prinsesjes de lange zit volhielden, ziet u in de komende uitzending van Blauw Bloed.

Verder in Blauw Bloed aandacht voor de Gouden Koets. Tijdens Prinsjesdag aanstaande dinsdag vervoert de Gouden Koets koningin Beatrix weer van Paleis Noordeinde naar het Binnenhof. Alle ogen zijn dan gericht op de vorstin, maar ook de koets zelf is zeker de moeite waard om eens nader te bekijken. In een onlangs verschenen boek wordt veel van de symboliek op de Gouden Koets nader verklaard.

En op 9 en 10 oktober zijn prins Willem-Alexander en prinses Máxima aanwezig bij de ontmanteling van de Nederlandse Antillen. Hun aanwezigheid is logisch, want de banden tussen de Oranjes en de Antillen zijn altijd bijzonder nauw geweest.

Ook kijken we in Blauw Bloed naar de modebewustheid van onze prinsessen. Wie volgt de trends en wie zet de trends eigenlijk binnen de koninklijke familie? Alle prinsessen hebben ieder hun eigen stijl, maar het ene 'fashion statement' wordt meer gevolgd dan het andere. Een nadere blik op de koninklijke trendgevoeligheid.

En tevens een uitgebreid interview met Pieter van Vollenhoven. Tijdens de Nationale Monumentendag leidt hij Blauw Bloed rond langs drie gebouwen in de Noord-Hollandse plaats Hoorn, die met hulp van het Nationale Restauratiefonds zijn gerestaureerd. Van Vollenhoven is voorzitter van dit fonds en vertelt onder andere waarom het essentieel is dat monumenten in ons land goed bewaard blijven.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed om 19.30 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel.
---

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht