Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Z-Ticket biedt dit najaar veel voordeel in de Tiroler Zugspitz Arena

Volop activiteiten tijdens het tweede Zugspitze Oktoberfest op 2.962 m

Den Haag, 17 september 2010

Van 18 tot en met 26 september organiseert de Tiroler Zugspitz Arena (Oostenrijk) een hoogstaand Oktoberfest, letterlijk. De tweede editie vindt namelijk plaats op de top van de Zugspitze (2.962 m). Dezelfde week vindt in het nabijgelegen Lermoos de Lermooser Stammgastwoche plaats. Het tijdelijk in prijs verlaagde 'Z-Ticket' maakt een bezoek aan de Tiroler Zugspitz Arena extra voordelig. Tot 17 oktober 2010 biedt de 7-daagse vakantiepas gratis toegang tot onder meer alle liften, het NTC Funpark in Lermoos en talloze andere leuke attracties in de regio.

Het Oktoberfest staat bol van smakelijke en traditionele activiteiten. Twee essentiële elementen zijn het originele Paulaner Oktoberfestbier en traditionele volksmuziek. Ook het 'frühschoppen' neemt een belangrijke plaats in. Eerst wordt er een mis bijgewoond en vervolgens geniet iedereen met volle teugen van bier, wijn en regionale specialiteiten. Op donderdag 23 september kun je de Zugspitze 'by night' beleven. Deze avond aanschouw je de zonsondergang en de volle maan vanaf de top van de Zugspitze. Wie in het bezit is van het Z-ticket, maakt gratis gebruik van de Tiroler Zugspitz bahn. Voor alle andere bezoekers zijn er speciale arrangementen samengesteld. www.zugspitze-oktoberfest.at

Actieve week in Lermoos
De Lermooser Stammgastwoche staat in het teken van beweging, gezelligheid en culinair genieten. De week begint op zaterdag 18 september met de 'Lermooser Almabtrieb', waarbij alle koeien naar het dal worden geleid. Sportievelingen nemen deel aan de begeleide mountainbiketours (in 3 categorieën), begeleide wandelingen of een gratis introductieles golf. Op donderdag 23 september wordt de 'Kulinarischer Erlebnismarkt' geopend, waar bezoekers vier dagen lang genieten van lokale delicatessen. www.zugspitzarena.com

Z-ticket extra voordelig in het najaar
Wie dit najaar de All-inclusive Aktiv Card van de Tiroler Zugspitz Arena koopt, geniet één week lang van gratis toegang tot attracties en veel korting. Met het Z-ticket kun je o.a. gratis zwemmen in het zwemparadijs Ehrwald en Lermoos, de 1.300m lange rodelbaan proberen en met de hele familie (voor niks) naar de top van de Zugspitze (2.962 m). Tijdelijk is het Z-ticket in prijs verlaagd. Tot 17 oktober betalen volwassenen ¤ 26,- per persoon voor het Z-ticket, kinderenn van 6-15 jaar slechts ¤ 12,-.

Perfecte familiebestemming
Acht rustieke dorpen (Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang am See, Lähn-Wengle en Namlos) vormen samen de Tiroler Zugspitz Arena. De onberoerde natuur, de hoge bergen, het idyllische dorpskarakter, de typische Tiroler gastvriendelijkheid, het gezonde bergklimaat en een scala aan sportieve mogelijkheden vormen de belangrijkste ingrediënten voor een geslaagde, actieve vakantie met het hele gezin in dit gebied.

Consumenten vinden meer informatie over de Tiroler Zugspitz Arena bij: Tourismusregion Tiroler Zugspitz Arena, tel. +43 5673 20 000, email: info@zugspitzarena.com of via de website: www.zugspitzarena.com.

Noot voor de redactie,