Ingezonden persbericht


Zaterdag 13e editie TakeRoot

Iron & Wine, Romantica en gratis busvervoer.

Zaterdag aanstaande is het tijd voor TakeRoot 2010. Een editie met zonder twijdel het mooiste programma in de geschiedenis van het muziekfestival.

TakeRoot maakte in april al met trots de Amerikaanse band Wilco bekend als headliner. Het optreden van Wilco tijdens TakeRoot is niet alleen bijzonder omdat het de enige show in Nederland is. De band speelt ook een lange (concert-)set. Dave Rawlings Machine, met Dave Rawlings en Gillian Welch is ook bijzonder te noemen. Onlangs kregen beide al zeer lovende recensies over hun tour door die ze deden door de UK. Een uniek optreden want Welch en Rawlings staan sinds jaren weer in Nederland. Ook de komst van de wonderlijke combinatie Isobel Campbell en Mark Lanegan is een buitenkans. Het duo doet slechts drie shows in Nederland met Willy Mason als support. Het volledige programma op 18 september bestaat verder uit: Iron & Wine, Black Mountain, Carrie Rodriguez, Deer Tick, Chatham County Line, Old Crow Medicine Show, Damien Jurado, Frank Fairfield, Emily Jane White, Phosphorescent, Devon Sproule & Paul Curreri, Musée Mécanique, Romantica en Caitlin Rose.

TakeRoot, het jaarlijks terugkerende festival met een eigenzinnige dwarsdoorsnede van de Amerikaanse muziek in De Oosterpoort, Groningen presenteert over vier podia een brede programmering onder de subtitel 'Past, present and upcoming American Music' en is voor een must voor internationale muziekliefhebbers.

Romantica toegevoegd
Het programma is compleet met de toevoeging van Romantica, bestaande uit Ben Kyle, Luke Jacobs. De band kreeg in het verleden al vele prijzen waaronder die voor beste Americana album tijdens de Minnesota Music Awards in 2004. In de muziek van Romantica zijn veel sporen te vinden van artiesten als Ryan Adams, Bruce Springsteen, Iron & Wine, Damien Rice, Nick Drake en Van Morrison. De komende maanden touren ze intensief, ondermeer als support voor Carrie Rodriguez, die ook te zien is tijdens TakeRoot.

Nieuw album Iron & Wine
Iron & Wine frontman Samuel Bean heeft onthuld dat er begin 2011 een nieuw album uitkomt genaamd 'Kiss Each Other Clean'. Het is de officiële opvolger van 'The Shepherd's Dog' uit 2007. Er is een grote kans dat bezoekers van TakeRoot live gloednieuw werk te horen krijgen van de Amerikaanse folkpopzanger. Een exacte releasedatum voor 'Kiss Each Other Clean' moet nog bekend worden gemaakt.

Gratis busvervoer
Een extra tip voor TakeRoot bezoekers. In het weekend van 18 en 19 september is het busvervoer binnen de grenzen van de gemeente Groningen gratis. Op alle stadslijnen, streeklijnen en Q-liners binnen de gemeentegrenzen kan zonder buskaartje gereisd worden.

Kaartverkoop:
Ticketservice via de, Ticketlijn: 0900-3001250 (¤ 0,45cpm), www.ticketmaster.nl, VVV's, Free Record Shop, Vanderveen CD's Assen, Plato en de kassa van De Oosterpoort (Trompsingel 27).

//////////////////////////////