Gedichten in cortenstaal tijdens de kunstroute Oirschot 2010


OIRSCHOT, 20100905 -- De Vughtse beeldend kunstenaar en dichter Jan-Clemens Lampe exposeert tijdens de Kunstroute Oirschot 2010 op 18 en 19 september bij De Cultuurboerderij in Westelbeers (gemeente Oirschot) zijn gedichten in cortenstaal.

Aan de Kunstroute 2010 is een thematisch karakter gegeven waarbij naast beeldende kunst nadrukkelijk aandacht wordt geschonken aan `woord' als kunstvorm. Professionele beeldend kunstenaars, dichters en schrijvers of anderen die met woordkunst bezig zijn, hebben zich laten inspireren door het thema, samenwerking met elkaar gezocht en in hun presentatie hieraan vorm gegeven. Dat maakt deze editie van de kunstroute extra spannend omdat er een confrontatie ofwel een samensmelting gaat plaats vinden tussen kunst en literatuur in welke vorm dan ook.
Basisscholen in de gemeente Oirschot zijn dit jaar actief betrokken bij de Kunstroute Oirschot in het kader van het thema. Leerlingen zijn gestimuleerd op een creatieve wijze bezig te zijn met woord en beeld. Aan de hand van beeldende kunstwerken van de Kunstroute-deelnemers of inspirerende teksten/opdrachten, maken leerlingen een eigen gedicht.

In dit kader exposeert Jan-Clemens Lampe zeven van zijn gedichten uitgevoerd in cortenstaal in het landschap bij De Cultuurboerderij.

Lampe gaf ook de bundel "Jan-Clemens Lampe. Gedichten, Bundel #1" uit, welke bij De Cultuurboerderij te koop is.

Voor meer informatie over fietsroute en gratis vervoer zie www.kunstrouteoirschot.nl


Expositie Jan-Clemens Lampe; gedichten in cortenstaal.
Cultuurboederij
Voldijnseweg 8
5091 KK Westelbeers (gemeente Oirschot)
Vrijdag18 en zaterdag 19 september 2010
Van 11.00 - 17.00 uur
www.cultuurboedrij.nl
info@cultuurboederij.nl





Ingezonden persbericht