Gemeente Kapelle

Geen verkiezing kinderburgemeester Kapelle

De verkiezing voor de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Kapelle, tijdens de Schoorse Herfstmarkt op 18 september 2010, gaat niet door. De huidige kinderburgemeester, Kim Lamper, blijft daarom nog een tijdje aan.

In totaal hebben drie leerlingen uit de gemeente Kapelle zich aangemeld voor de verkiezing om de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Kapelle te worden. Uit de aanmeldingen is gebleken dat deze leerlingen in het schooljaar 2010-2011 in groep 8 zitten. De verkiezing is ech-ter bedoeld voor kinderen uit groep 7. De gemeente heeft een aantal jaren geleden besloten dat kinderen uit groep 8 in hun laatste schooljaar al zwaar genoeg belast zijn met andere zaken zoals de Citotoets, schoolkeuze en voorbereiding op het vervolg na de basisschool en daarom niet in aanmerking komen.

Kim Lamper
Tot het vertrek van burgemeester S.W.G.M. Kramer blijft de huidige kinderburgemeester, Kim Lamper, aan. In overleg met de nieuwe burgemeester wordt een nieuwe kinderburgemeester voor Kapelle gezocht.