Gemeente Enschede

Proefafsluiting viaduct Hengelosestraat wordt uitgesteld

De geplande proef van 21 tot en met 23 september waarbij de Hengelosestraat ter hoogte van het viaduct volledig zou worden afgesloten wordt tot nader orde uitgesteld. Op dit moment ondervindt het stadinwaartse verkeer nog te veel hinder van de gedeeltelijke afsluiting van de Auke Vleerstraat die op woensdagmiddag jl. is ingevoerd.

Mede als gevolg van de verkeersomleiding ten behoeve van werkzaamheden aan de Auke Vleerstraat ondervond het verkeer in Enschede-West onverwacht veel hinder bij het inrijden van de stad. Om te voorkomen dat deze verkeershinder de geplande proefafzetting van het viaduct in de Hengelosestraat beïnvloedt en om extra verkeershinder te vermijden, is in overleg met betrokken partijen, besloten de proefafzetting van het viaduct uit te stellen.Inmiddels zijn er aanvullende maatregelen genomen.

Aanstaande maandag kan worden vastgesteld of het verkeer zich inmiddels aan de gewijzigde situatie heeft aangepast en of de genomen maatregelen het gewenste effect hebben. Verkeersregelaars zijn ter plekke om het verkeer te begeleiden en te monitoren.

Zodra er een nieuwe datum voor de proef bekend is worden bewoners en bedrijven rondom de Hengelosestraat opnieuw geïnformeerd.