Politie Gelderland-Zuid

Politie lost diefstal op

Beuningen, 18-09-2010 o In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 16-jarige jongen uit Beuningen aangehouden in diezelfde plaats. De jongen wordt verdacht van diefstal.

Agenten zagen dat het hek open stond van een school aan de Zanddonk. Zij zagen een snorfiets liggen op het terrein. Toen de agenten uitstapten hoorden zijn dat er achter de school scooters werden gestart en dat er een onbekend aantal verdachten wegreden.

De aangetroffen snorfiets bleek voor een groot deel gedemonteerd. Bij het natrekken van het verzekeringsplaatje bleek de snorfiets nog niet als gestolen te staan gesignaleerd. Verderop zagen de agenten twee snorfietsen langs de sloot liggen. Blijkbaar waren twee van de op de vlucht geslagen verdachten er zonder hun snorfietsen vandoor gegaan.

Dat maakte het zoeken naar de verdachten wel weer een stuk makkelijker. Alle snorfietsen werden naar het politiebureau gebracht. Daar werd snel duidelijk dat de ontmantelde snorfiets vrijdag was ontvreemd in het centrum van Beuningen. Op de adressen van de eigenaars werden in eerste instantie de eigenaars van de snorfietsen niet aangetroffen. In de loop van de nacht kon een verdachte thuis worden aangehouden. De tweede kan zich zelf melden en anders kan hij nog bezoek van de politie verwachten. De politie heeft de zaak in onderzoek. (14)

Laatst gewijzigd 18-09-2010 10:35 | © Regio Gelderland-Zuid |