Politie Groningen

Zaterdag 18 september 2010

Provincie Groningen , 18-09-2010

Man zwaar gewond bij poging beroving

Politie vraagt getuigen zich te melden

ZUIDBROEK Een 62-jarige man uit Veendam is zaterdagmorgen rond 06:40 uur zwaar gewond geraakt bij een vermoedelijke poging tot een beroving op het station van Zuidbroek. Het slachtoffer zat op het perron op de trein te wachten toen hij door de dader werd benaderd en met een houten voorwerp werd geslagen. Een 62-jarige vrouw uit Veendam was getuige van het voorval. Toen zij de dader aansprak werd zij tevens door de man geslagen. De man ging er daarna snel vandoor. Op basis van informatie uit een ter plaatste ingesteld onderzoek werd korte tijd later een 37-jarige man uit Litouwen aangehouden. De 37-jarige werd lopend langs het spoor tussen Zuidbroek en Scheemda door de politie gesignaleerd en in de boeien geslagen. Het mannelijke slachtoffer liep zwaar letsel aan zijn hoofd op. De vrouw raakte lichtgewond aan hoofd en arm. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in op de plaats van het misdrijf. De politie komt graag in contact met getuigen van het incident. Zij kunnen bellen met het telefoonnummer 0900-8844.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

GRONINGEN In een woning in de Indische Buurt is vrijdagmiddag een 25-jarige man uit Groningen aangehouden. Een omstander zag dat in een woning een vrouw werd mishandeld. Toen agenten bij de woning polshoogte gingen nemen deed de vrouw hevig overstuur de deur open. Zij vertelde de agenten dat zij van haar (ex)vriend even daarvoor een kopstoot had gekregen en dat hij haar had bedreigd. De man meldde zich korte tijd later aan de deur om zijn portemonnee te halen. Hij werd door de agenten in de boeien geslagen. De politie stelt een onderzoek in, de 25-jarige zit vast.

Man met Porsche van de weg geraakt

GRONINGEN Een 39-jarige automobilist uit Garrelsweer is vrijdagavond op de Aweg met zijn auto van de weg geraakt. Vermoedelijk kwam dit door een combinatie van een glad wegdek en een te hoge snelheid. De bestuurder botste met zijn bolide tegen twee geparkeerde autos aan. De schade was dusdanig dat alle drie de voertuigen moesten worden afgesleept. Gelukkig raakte niemand gewond.

Man aangehouden voor diefstal uit bus

STADSKANAAL De politie heeft vrijdagmiddag een 21-jarige man uit Oude Pekela aangehouden voor de diefstal van geld uit een lijnbus. De man weigerde op de Scheepswerfstraat een kaartje te kopen of de bus te verlaten, griste geld uit de kassalade en rende weg. Daarbij werd hij achtervolgd door de buschauffeuse. De 21-jarige kon worden aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Winkeldieven aangehouden

DELFZIJL/GRONINGEN De politie heeft vrijdagmiddag meerdere winkeldieven aangehouden.

Een 25-jarige man uit Heusden werd aangehouden in een supermarkt aan de Wedding in Delfzijl. Personeel had gezien dat de man twee mobiele telefoons had gestolen. Na onderzoek werd de telefoon in de auto van de man aangetroffen. De winkeldief werd door agenten meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor kon de man weer gaan. De gestolen telefoons werden in beslaggenomen.

In de Herestraat in Groningen liep vrijdagmiddag een 16-jarig meisje uit Delfzijl tegen de lamp. Zij werd door het personeel van een schoenenzaak betrapt bij het stelen van een paar schoenen. Bij haar aanhouding gaf zij ook nog een valse naam op. Zij moest mee naar het politiebureau. Na verhoor kon zij weer gaan.

Bij een groothandel aan het Kattegat in Groningen werden drie vrouwen ( 19, 23 en 45 jaar) uit Groningen aangehouden. Het trio werd ook door personeel betrapt bij het stelen van drank en cosmetica. Ook zij moesten mee naar het politiebureau. Na verhoor konden zij weer gaan. De politie maakt in alle gevallen proces-verbaal op.

Zitmaaiers onderwerp van diefstallen

MUSSEL/ SELLINGEN De Regiopolitie Groningen constateert dat er de afgelopen week in Oost-Groningen meerdere zitmaaiers rondom woningen zijn ontvreemd. Er is inmiddels zeven keer aangifte gedaan. Het gaat om zitmaaiers die redelijk zwaar en groot zijn. Het vermoeden is dan ook dat de dieven gebruik maken van een vervoermiddel. De diefstallen worden voornamelijk in de nachtelijke uren gepleegd. De politie vraagt inwoners van Mussel en Sellingen en omgeving alert te zijn. De politie adviseert om zitmaaiers zoveel mogelijk uit het zicht te plaatsen. Tevens is het advies om ze achter slot en grendel te zetten.

Indien iemand iets gezien of opgemerkt heeft, wat mogelijk verband houdt met deze diefstallen, dan kan contact opgenomen worden met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Agressieve man aangehouden

STADSKANAAL De politie heeft vrijdagavond een 38-jarige man uit Musselkanaal op straat aangehouden. De man bedreigde aan de Beneluxweg twee andere personen, hij werd in bedwang gehouden door zijn vriendin. Het viel de agenten op dat de man onder invloed van alcohol was. Hij werd toen de politie het verhaal aan wilde horen erg agressief richting de agenten. Daarbij spuugde hij een van de agenten in het gezicht en strooide daarnaast met verbale beledigingen. Op het politiebureau schopte hij een agent tegen zijn been. Na onderzoek bleek dat de man nog zes dagen cel tegoed had. Hij zit vast.

Man met drugs aangehouden

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht een 32-jarige man uit Hollandscheveld aangehouden voor drugsbezit. Tijdens een fouillering bij een horecagelegenheid aan de Peperstraat bleek dat de man in zijn jas een flesje met vermoedelijk GHB had zitten. De man is aangehouden en heeft een ontzegging van de kroeg gekregen. Hij is eerder gepakt voor drugsgerelateerde zaken.

Inbraak woning

HOOGEZAND Vrijdagavond is er ingebroken in een woning aan de Nolensstraat in Hoogezand. Daarbij zijn gouden armbanden en een laptop buit gemaakt. Door middel van het forceren van een deur werd toegang tot de woning verschaft. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

GRONINGEN De politie heeft vrijdagnacht een 51-jarige man uit Groningen aangehouden voor huiselijk geweld en voor verzet bij aanhouding. In een woning in de stad was de dronken 51-jarige zeer agressief. Hij had daarbij ruzie met zijn vriendin. De man gooide daarbij met huisraad. De vrouw gaf aan dat dit zo echt niet meer ging. Toen een van de agenten de man aanprak werd eerstgenoemde door de verdachte weggeduwd. Met moeite kon de man in de boeien worden geslagen. Tijdens het transport naar het politiebureau bleef de man zeer recalcitrant. Hij zit vast. De politie stelt een onderzoek in. Het traject huiselijk geweld is in gang gezet.