Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 18-09-2010

Bestuurder onder invloed rijdt tegen auto met pech op vluchtstrook

ROOSENDAAL: Vrijdagavond gebeurde er een ongeval op de A58. Een automobilist met pech had zijn auto aan de kant van de weg gezet in verband met pech, toen er een auto tegen zijn stilstaande voertuig reed. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. Wel bleek de bestuurder van de tweede auto onder invloed van alcohol te zijn. Hij is meegenomen naar het politiebureau en hier bleek uit een ademanalyse een uitslag van 755 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur. Ook heeft de politie het CBR verzocht de 41-jarige man uit Heerle te testen op rijvaardigheid. Hij verklaarde dat de auto met de neus op de weg stond en hij daarom een aanrijding niet kon voorkomen. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie onderzoekt drie autobranden

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagnacht kreeg de politie tweemaal melding van een autobrand. In beide gevallen bleek het te gaan om brandstichting. Om 00.45 uur kwam er melding binnen van een autobrand aan de
Borgvlietsedreef. Een omstander had de brand geblust met een tuinslang. De brandweer bluste na en constateerde dat het om brandstichting ging. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De auto is in beslag genomen voor onderzoek. De politie deed een onderzoek onder omstanders en vroeg hen of ze iets gezien hadden wat verband kan houden met de brand. Om 01.45 uur kwam er melding van een brand in de Carinastraat. Hier was een auto totaal uitgebrand en bleek het ook om brandstichting te gaan. Ook hier werd aangifte opgenomen en is het voertuig weggetakeld. De politie heeft getuigenverklaringen opgenomen en heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld.

ROOSENDAAL: De politie kreeg zaterdag om 02.15 uur melding van een autobrand aan de Lavadijk. De brandweer kwam ter plaatse en
constateerde dat het vermoedelijk om brandstichting gaat. Van de gedupeerde eigenaar van de auto zal aangifte worden opgenomen. Ook heeft de politie omstanders gevraagd of zij iets hebben gezien van verband kan houden met de brand. De auto zelf is weggetakeld en zal worden onderzocht.

122 bekeuringen bij snelheidscontrole

WELBERG: De politie hield vrijdag tussen 0835 uur en 14.35 uur een snelheidscontrole op de Randweg Oost. Van de 4312 gecontroleerde bestuurders waren er 122 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 134 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 18-09-2010 15:05 | © Regio Midden en West Brabant |