Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 18-09-2010

Geen aanhoudingen tijdens horecanacht

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er geen aanhoudingen verricht in het centrum. De politie moest wel enkele keren ingrijpen bij beginnende opstootjes. Nadat de partijen waren gescheiden keerde de rust weer terug.

Er is een aantal bekeuringen uitgeschreven:

1x rijden zonder verlichting op een bromfiets

2x gebruik van harddrugs
6x parkeerovertreding
2x baldadigheid

Bestuurder onder invloed aangehouden

BREDA: Om 00.15 uur hield de politie zaterdag een bestuurder onder invloed aan op de Nijverheidssingel. De politie zag de man met hoge snelheid voorbij rijden en gaf de man een stopteken. Hier reageerde de man niet meteen op. Bij aanspreken van de 36-jarige bestuurder uit Breda rook de politie alcohol. De man bleek niet in bezit van een rijbewijs, omdat deze vorige week is ingevorderd toen de man als bestuurder betrokken was bij een ongeval en ook toen onder invloed van alcohol was. Na het ongeval reed de verdachte door.
De verdachte werd wederom aangehouden en meegenomen naar het
politiebureau. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 610 ug/l. Na verhoor, waarbij de verdachte verklaarde dat hij spijt had van wat hij had gedaan, werd hij in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt
proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor mishandeling verkeersregelaar

BREDA: De politie hield vrijdagmiddag in de Molenstraat een 60-jarige man uit Etten-Leur aan voor mishandeling van een 19-jarige vrouw uit Breda. De vrouw, die als verkeersregelaar werkte tijdens een evenement op het Van Coothplein op 28 augustus, zou door de man tegen het hoofd zijn geslagen. De man zou volgens de aangeefster in dronken toestand op haar af zijn gekomen en haar zonder aanwijsbare reden tegen het hoofd hebben geslagen. De vrouw was hierdoor erg geschrokken.
De verdachte verklaarde na zijn aanhouding tegenover de agenten dat hij de vrouw met een opgerold shirt tegen het hoofd had geslagen omdat hij haar een vraag stelde en zij niet antwoordde en wegliep. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Moeder en kinderen lichtgewond bij eenzijdig ongeval

BREDA: Een 36-jarige vrouw uit Terheijden reed vrijdag rond 13.45 uur over de Emerparklaan, komende uit de richting van de Moerlaken. In de bocht raakte de vrouw de controle over het stuur kwijt en reed tegen een boom in de berm. Haar beide kinderen van 3 en 5 jaar zijn naar het ziekenhuis vervoerd voor controle. Ze hadden pijn op de borst door de autogordels. De vrouw had een pijnlijke heup en een verwonding in haar gezicht door het uitklappen van de airbags. Moeder en kinderen zijn naar het Amphia Molengracht gebracht voor controle. De auto is weggetakeld.

Politie houdt scootercontrole

ETTEN-LEUR E.O.: Medewerkers van het politieteam Etten-Leur en omstreken hield vrijdag tussen 18.30 uur en 21.30 uur een
scootercontrole in het teamgebied. Dit gebeurde in samenwerking met het scooterteam.
Er is een aantal bekeuringen uitgeschreven:
2 x snorfiets met te hoge constructiesnelheid. Hoogst gemeten
constructiesnelheid bedroeg 57 km/u. Van dit voertuig is het kentekenbewijs ingevorderd.
5x bromfiets met te hoge constructiesnelheid. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km/u.

1x kinband niet vast valhelm

1x niet de rijbaan volgen

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 18-09-2010 15:07 | © Regio Midden en West Brabant |