Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van twee berovingen

Best , 18-09-2010 o De politie is op zoek naar getuigen van twee berovingen die kort na elkaar plaatsvonden in Best.

Eerste beroving

Vrijdagavond is rond 17.10 uur op de Paardenhei een 72-jarige vrouw uit Best beroofd van haar boodschappentas. Zij liep langs het fietspad toen een fietser haar boodschappentas met een ruk wegnam. Dit werd gedaan door een man (14 á 15 jaar) met een dun postuur en is ongeveer 1,55 mtr lang. De man droeg een zwart jack met capuchon. De dader fietste vervolgens met de boodschappentas richting de Vlinderhei.

Twee beroving

Vrijdagavond rond 18.00 uur werd op de Lidwinahof een 47-jarige vrouw uit Eindhoven beroofd van haar handtas. Zij fietste op dat moment vanaf het Raadhuisplein het fietspand van de Lidwinahof op toen een man plotseling haar handtas wegnam. Dit werd gedaan door een blanke man van rond de 17 jaar met een smal postuur en bruin kort haar. Hij droeg een zwart petje, een donkerkleurige jas met daar onder een rood shirt en een donkerkleurige spijkerbroek. De dader fietste weg met de tas richting de Monseigneur Doctor Th Goossensstraat. De politie heeft na de beroving een SMS-alert verstuurd waarin om getuigen werd gevraagd. Hier is een aantal reacties op binnen gekomen en worden onderzocht.

Getuigenoproep

De politie onderzoekt beide zaken en vraagt getuigen zich te melden bij de politie in Best via 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven, is mogelijk via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.