Ingezonden persbericht

Randy Krummenacher naar een uitstekende zevende startplaats op Motorland Aragon

Crash weerhoudt Luis Salom (13e) van goed resultaat

Tijdens de kwalificatie van de Gran Premio A-Style de Aragon heeft Randy Krummenacher een prima zevende startplaats behaald. Luis Salom kwam halverwege de kwalificatie ten val en moest genoegen nemen met de 13e positie.

Na de regen op de vrijdag waren vandaag de weergoden ons beter gezind. Beide sessies werden verreden onder zonnige weersomstandigheden en temperaturen van net boven de 20 graden. In de derde vrije training in de ochtend reed Randy Krummenacher naar een achtste positie terwijl Luis Salom niet veel hoefde toe te geven op zijn teamgenoot en pakte de tiende plaats.

Randy Krummenacher reed vandaag een uitstekende kwalificatie sessie. De Zwitser wist vanaf het begin snelle rondetijden te rijden en was stevig aanwezig in de top 10. In de laatste vijf minuten van de sessie reed Krummenacher naar een zevende plek en wist zijn rondetijd in de allerlaatste minuut nog een keer te verbeteren. Helaas bracht deze snellere tijd geen positieverbetering maar de het gat naar polesetter Marc Marquez bedroeg nog maar 1,5 seconde. De Zwitser zal morgen vanaf de tweede startrij aan zijn race beginnen.

Luis Salom kwam halverwege de sessie hard ten val net nadat de Spanjaard de negende tijd had neergezet. Met nog een kwartier op de klok kregen de monteurs het helse karwei om de motor tijdens de sessie weer rijdbaar te maken. Met vier monteurs werd er aan de motor gewerkt om het complete voorrem systeem te vervangen wat normaal minimaal een half uur in beslag neemt. De monteurs verrichte een uistekende prestatie want met nog vier minuten op de klok kon Salom nog een snelle ronde rijden. De Spanjaard wist zelfs in deze enige snelle ronde zijn tijd verbeteren maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een plek op de vierde startrij.

Randy Krummenacher (7e, 2:00,842):

"Ik moest vandaag tijdens de kwalificatie alles geven om een tijd in de twee minuten te rijden. Uiteindelijk lukte mij dat in de laatste vijf minuten van de sessie en bracht mij een zevende plek. Met deze startpositie ben ik tevreden en met nog een aantal kleine wijzigingen in de set-up denk ik dat er zelfs nog meer in zit. Vanaf de tweede startrij starten geeft mij een goede uitgangspositie om de aansluiting met de tweede groep te vinden in de race. Ik heb een goed gevoel dat er morgen wellicht een top 5 positie erin zit."

Luis Salom (13e, 2:02,026):

"Tja, wat kan ik zeggen? Het is totaal niet volgens plan gegaan vandaag. In de ochtend bleef mijn achterrem hangen terwijl ik dacht dat de motor was vastgelopen. Ik verloor hiermee heel veel tijd want de motor werd afgevoerd en het duurde erg lang voordat deze terug was in de pitbox. Ik kon nog twee snelle ronden rijden maar was te enthousiast en kwam ten val. Gelukkig niets aan de hand met de motor en kon alsnog de twee snelle ronden rijden. In de kwalificatie verloor ik de voorkant en kwam hard ten val. De monteurs leverde toen een geweldige prestatie om de motor weer rijdbar te maken terwijl ik het al had opgegeven. Echt een super prestatie van de monteurs! Ik wist zelfs nog een snelle ronde te rijden en kon zelfs mijn tijd verbeteren. Helaas sta ik dertiende in mijn thuis GP maar morgen zal ik alles geven om minimaal een top 10 plek te pakken."