Ingezonden persbericht

Amsterdam/Zaandam, 18 september 2010

Wandelen, feesten en kletsen tijdens 8e Dam tot Dam Wandeltocht

Een record aantal deelnemers heeft zaterdag zichtbaar genoten van de 8e Dam tot Dam Wandeltocht. Het weer werkte uitstekend mee, in de middag scheen zelfs de zon. Duizenden wandelaars startten vroeg in de morgen vanaf de Dam in hartje Amsterdam, terwijl enkele honderden deelnemers hun tocht begonnen vanaf de gezellige Burcht in Zaandam. Zo'n zes kilometer voor de finish kwamen de wandelaars samen en liepen gezamenlijk naar de Burcht, waar het nog lang onrustig bleef.

Organisator Le Champion ziet zijn wandelevenementen jaarlijks behoorlijk groeien. Zo schreven zich voor deze editie van de Dam tot Dam Wandeltocht maar liefst 15.203 wandelaars in. Ook het buitenland was goed vertegenwoordigd. Deelnemers uit Frankrijk, Duitsland en België kwamen over om dit festijn mee te maken.
Er kon gekozen worden uit vier routes. Deelnemers aan de 17, 25 en 40 kilometer vertrokken al vroeg uit Amsterdam en liepen, afhankelijk van de route, door de Jordaan, langs de grachten, de Montelbaanstoren en het Scheepvaartmuseum. In Zaandam waren de authentieke Zaanse huisjes een hoogtepunt. Deelnemers aan de 9 kilometer deden onder meer het Darwinpark en de kinderboerderij aan. Onderweg werd gelachen, gefeest, gepraat, stil gehouden, lief en leed met elkaar gedeeld, koffie gedronken, krentenbrood gegeten en problemen besproken. Zoals elk jaar verschillen de deelnemers onderling nogal van elkaar. Zo zitten er hele fanatieke wandelaars tussen, die in een rechte lijn de route volgen. Anderen hebben hun hond meegenomen, of lopen met het hele gezin op hun gemak. Hoe dan ook, de gemene deler is het grote genieten. En dat gebeurde volop!
Le Champion is trots dat de vele duizenden deelnemers, de honderden vrijwilligers en de toeschouwers er weer een groot feest van hebben gemaakt. Op de Burcht draaide DJ Andries. De wandelaars hadden nog energie over om met elkaar te hossen en de polonaise te lopen op zijn muziekkeuze.
Volgend jaar vindt de 9e Dam tot Dam Wandeltocht plaats op zaterdag 17 september 2011.

Dam tot Dam weekend
Tijdens het Dam tot Dam weekend komen 55.000 sporters in actie. Op zondag 19 september fietsen 5.000 fietsers de 4e Dam tot Dam FietsClassic en lopen 35.000 deelnemers de 26e Dam tot Damloop.

Noot aan de redactie (