Metaalsector loopt

03/05/2010 13:53

5x Beter, Werken is Gezond

5xfitter, hardlopen is gezond

Werkgevers en werknemers in de metaal lopen samen op. De sector sponsort 250 mannen en vrouwen van staal bij de Dam tot Damloop op zondag 19 september a.s. Bonden en werkgevers zorgen vanuit '5x Beter, Werken is gezond' voor de voorbereiding, startnummers en een feestelijke ontvangst.

Hiermee vraagt de sector aandacht voor fysieke belasting in het werk. Kijk op www.5xfitter.nl voor meer informatie.

Hardlopen = werken!

Door de parallel met sport te trekken hopen de partijen te inspireren tot veiliger en gezond werken. Hardlopen en fysieke arbeid hebben immers veel overeenkomsten. Dat geldt ook voor de do's en don'ts die daarbij horen: op de juiste manier bewegen, de juiste hulpmiddelen gebruiken en luisteren naar signalen van het lichaam. Essentiële punten om veilig en gezond te werken om om verantwoord te trainen om een topprestatie neer te zetten.

Ambassadeurs voor 5x Beter

Alle lopers zijn ambassadeurs voor '5x Beter, Werken is gezond'. Dit samenwerkingsverband van vakbonden en werkgevers in de Metaal biedt hulpmiddelen, onafhankelijk advies en informatie over veilig en gezond werken. Daarbij zijn dagelijks 7 veiligheidsexperts, Verbetercoaches, op pad om de arbeidsomstandigheden in de metaal te verbeteren en gezond werken te promoten. (www.5xbeter.nl)

Brede aandacht veilig en gezond werken

5x Beter organiseerde eind april de Week van de Veiligheid rondom de World Day for Safety and Health at Work op 28 april. In het kader van deze week lanceerde de Metaalsector een eigen radiostation: radio 5xbeter, Your Safety Station, hét online radiostation met hits en veiligheidstips voor de ruim 400.000 werknemers in de metaal. (www.radio5xbeter.nl)

Citaat

Annemarie Arensen (5x Beter, Werken is gezond; Radio5xbeter; 5xfitter)

"Je gezondheid is een kostbaar bezit. Daar zijn we het over eens. De Dam tot Damloop is een fantastische gelegenheid om opnieuw aandacht te vragen voor veilig en gezond werken. De sector zet zich daar al jaren voor in via '5x Beter, Werken is gezond'.

Iedereen heeft belang bij veilig en gezond werken: werknemer én werkgever. De werkgever moet de juiste hulpmiddelen verstrekken, de werknemer moet deze juist en tijdig gebruiken. Zo werk je samen aan een topprestatie."






Noot voor de redactie:

NOOT VOOR DE REDACTIE,