Ingezonden persbericht


Krautrockpioniers met drummer Sonic Youth op Incubate Hallogallo 2010, Michael Rother & Friends present NEU! Music

Michael Rother, lid van het eerste uur van NEU!, zal op Incubate werk spelen van deze legendarische krautrockband. Onder de naam Hallogallo 2010, Michael Rother & Friends present NEU! Music is Michael Rother samen met speciale gasten, waaronder Steve Shelley, de drummer van Sonic Youth, de headliner op de afsluitende zondag van het multidisciplinaire festival in Tilburg.

NEU! werd in 1971 opgericht als zijproject van Kraftwerk. De band verwierf vooral vanaf de jaren tachtig faam met hun minimale, op ritme gedreven muziek. Brian Eno, David Bowie, Radiohead, Joy Division en Porcupine Tree zijn allemaal beïnvloed door de band uit Düsseldorf.

Hun tweede album NEU! 2 kan gezien worden als het allereerste remixalbum, waardoor de band perfect aansluit op het overkoepelende thema Piracy van Incubate. De band zou geen geld en tijd meer hebben gehad, waardoor ze voor de tweede kant van de plaat al eerder openomen nummers bewerkten.

Michael Rother is het enige nog overgebleven lid van NEU!. Met de hulp van bevriende muzikanten Steve Shelly, de drummer van Sonic Youth, Benjamin Curtis van School of Seven Bells en Aaron Mullan (Tall Firs), zal hij een beperkt aantal shows in Europa spelen. Op zondag 19 september staat de formatie op het festival in Tilburg.

De voorverkoop voor het Incubate festival is al begonnen. Dagkaarten en passepartouts zijn te koop via de website van Incubate en de winkels van BelCompany.

Incubate is een grootschalig festival voor independent culture. Het festival heeft een breed programma met muziek, beeldende kunst, dans, theater en film. Meer dan 200 culturele voorlopers presenteren zich in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free jazz. Street art naast academische dans.

Incubate vindt plaats van 12 tot en met 19 september 2010 in de gehele Tilburgse binnenstad. Van café tot natuurtheater. Van popzaal tot museum.

Zie voor meer informatie over het festival de website www.incubate.org.

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht