Warchild


Bijzondere afsluiting Den Haag War Child City

8 september 2010 -
Zondag 19 september wordt tijdens de Haagse Internationale Dag het Den Haag War Child City jaar afgesloten.

Kon Kelei Voormalig kindsoldaat Kon Kelei zal de jaarlijkse vredestoespraak uitspreken en in debat gaan met vertegenwoordigers van internationale organisaties. Vervolgens zullen burgemeester van Aartsen en War Child City-ambassadeurs Tim Akkerman, Jessica Mendels, Soumia Abalhaja, Dennis Weening en Lex Immers de cheque met de totaalopbrengst van het jaar aan War Child-directeur Mark Vogt overhandigen.

Den Haag War Child City
Den Haag, de Stad van Vrede en Recht, is sinds september 2009 War Child City. Hagenaren hebben zich een jaar lang ingezet om zoveel mogelijk oorlogskinderen een betere toekomst te bieden. Onder meer tijdens het Ondernemersgala , The Hague Festivals, City Pier City en Beatstad.

Oliebollenactie Den Haag War Child City Ook bij kleinere evenementen op scholen en bij bedrijven is geld ingezameld en projectpartners ROC Mondriaan, T-Mobile, Tempo-Team, ADO Den Haag, De Posthoorn en Omroep West hebben zich ingezet.

Wethouder Marjolein de Jong (Citymarketing en Internationaal): "Ik verwacht een fantastisch resultaat. Den Haag heeft zich het afgelopen jaar van haar beste kant laten zien: Het geld is met grote en kleine acties door Hagenaren bij elkaar gehaald. Het is fantastisch dat zoveel inwoners van Den Haag op deze manier War Child helpen om nog meer oorlogskinderen een betere toekomst te bieden."

Vredestoespraak
Kon Kelei is voormalig kindsoldaat uit Soedan. Hij is een van de oprichters van het internationale Network of Young People Affected by War en al enige jaren als voorlichter betrokken bij War Child. Kon is door de gemeente persoonlijk gevraagd om de jaarlijkse vredestoespraak te houden op de Haagse Internationale Dag.

Voor meer informatie over het debat en de uitreiking van de cheque, neem contact op met Mieke Wouters, persvoorlichter bij War Child (mieke.wouters@warchild.nl)