Gemeente Hellevoetsluis


Klimaatmarkt op zondag 19 september

Gratis rondvaart met zonneboot op het Haringvliet

Voor het derde achtereenvolgende jaar vindt tijdens de week van de vooruitgang de Klimaatmarkt van de gemeente Hellevoetsluis plaats. Dit jaar voor het eerst in de Vesting, die op zondag 19 september (11.00 tot 16.30 uur) volledig in het teken zal staan van het klimaat en het milieu. Naast een duurzame markt met streekproducten, tweedehands artikelen en allerlei informatie over energiebesparing en duurzame energie, kun je op de Klimaatmarkt nog meer leuke dingen beleven. Bijvoorbeeld een gratis rondvaart op het Haringvliet met een echte zonneboot! Leuk voor jong en oud! Of meerijden met een elektrische auto of scooter.

Er is veel te doen op de Klimaatmarkt. Zo is er bijvoorbeeld een vrijmarkt, waar een ieder gebruikt speelgoed kan verkopen en andere tweedehands producten verkocht en gekocht kunnen worden. Verder is er voor de kinderen de mogelijkheid om een ritje maken op gekke kinderfietsen en is er muziek en een goochelshow. Jongeren en volwassenen kunnen lekker rondslenteren op de markt, waar veel (biologische) streekproducten te koop zijn en waar allerlei innovaties op energiegebied te zien zijn. Op de terrassen aan 't Baantje kun je genieten van muzikale optredens en een hapje en drankje nuttigen. Ook is er deze dag weer de mogelijkheid om één van de ecowoningen (Noordse Molenweg 6) te bezichtigen.

Activiteiten

1. Gratis rondvaart op het Haringvliet met zonneboot (rolstoeltoegankelijk)
Vertrek om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Gratis toegangskaarten vanaf 11.00 uur af te halen bij de informatiestand van de gemeente Hellevoetsluis. Vol = vol.

2. Rijden in een rijsimulator

3. Rit maken met elektrische scooters en auto's
4. Rit maken op een fietstaxi

5. Rijden op gekke kinderfietsen

6. Energieproefjes doen in de energiebus (leuk voor kids!)
7. Een excursie maken naar ecowoningen (Noordse Molenweg 6)
8. Goochelshow (om ca. 14.00 uur)

9. Fiets laten repareren (alleen materiaalkosten)
10. (Kinder)vrijmarkt

11. Markt aan de Oostzanddijk met biologische- en streekproducten
12. Informatiestands over biologische producten
13. En meer!

Rondvaart op het Haringvliet
De Halve Maen is een rondvaartboot die vaart op zonne-energie. Voor de Klimaatmarkt komt deze boot naar Hellevoetsluis en kan iedereen (zo lang er plek is!) een rondvaart maken op het Haringvliet. Vanaf 11.30 uur zijn gratis toegangskaarten verkrijgbaar op de Klimaatmarkt, bij de informatiestand van de gemeente Hellevoetsluis, aan de Oostzanddijk. Per rondvaart kunnen er 140 personen mee. De vertrektijden zijn 12.00 uur, 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. De boot is rolstoeltoegankelijk. Er is een bovendek en een salon; je kunt dus zowel buiten als binnen zitten.

09/09/2010