2e editie unieke Fair Trade Beurs

10/09/2010 13:12

Beursgebouw Eindhoven BV

2e editie unieke Fair Trade Beurs

Ethical and Fair Trade Market Place

19 - 21 september, beursgebouw Eindhoven

Precies een jaar geleden vond de eerste ETFAM plaats als een reactie op maatschappelijke ontwikkelingen. De stelling 'De maatschappij schreeuwt om maatschappelijk verantwoord ondernemen' heeft duidelijk vorm gekregen tijdens die beurs en in de periode daarna. De trend die al was ingezet en die door ETFAM verder is aangewakkerd, vertaalt zich steeds meer en steeds beter naar eerlijk, zuiver en duurzaam ondernemen. Ondernemersethiek wordt belangrijker dan snelle winst. Het besef dat fair trade toch leidt tot financiële winst, maar ook tot sociale winst neemt gelukkig steeds verder toe.

De ETFAM-beurs van 19 t/m 21 september 2010 in Eindhoven is een platform waar bedrijven en instellingen rechtstreeks in contact komen met ondernemers uit ontwikkelingslanden en opkomende economieën om wederzijds kansen te creëren. Het draait niet alleen om eerlijk handelen, maar ook om interactie en kansen voor het Nederlandse MKB.

Active matching

Het matching Plaza is het middelpunt van de beurs. Hier treffen producenten, inkopers, handelaars en ontwerpers elkaar. Hier ontstaan vernieuwende kwaliteitsproducten en interessante ontwerpopdrachten, terwijl producenten uit ontwikkelingslanden gemakkelijker en sneller toegang tot de West-Europese markten krijgen. Active matching vindt op drie manieren plaats via: Turbotridates, korte snelle kennismakingen tussen inkopers, producenten en ontwerpers; De mini Pressure Cooker, een vooraf vastgestelde koppeling tussen inkopers, producenten en ontwerpers, eventueel een vervolg op de Turbotridate; Actieve koppeling vindt plaats op aanvraag van inkopende partijen, waarbij ETFAM begeleiding biedt om de meest ideale aansluiting met andere partijen te bewerkstelligen.

ETFAM werkt samen met bekende Nederlandse Fair Trade organisaties en met een groot aantal bedrijven die op een Fair Trade wijze wensen te werken. Op de beursvloer staan 78 stands van productiebedrijven uit meer dan 20 verschillende ontwikkelingslanden en opkomende markten. We noemen voor deze editie van ETFAM onder andere de bijzondere samenwerking met Yente, Made in Mongolia, Heerlijk Anders, Oiko Credit. Gemeente Eindhoven en ICCO.

Fair Trade was ooit de ver van mijn bed show, maar is nu alledaagse werkelijkheid. ETFAM toont aan dat direct zakendoen met fairtrade producers rendeert.

Einde bericht





http://www.etfam.com