Gemeente Almere

Boerenmarkt, Oogstfeest en Streekboerenmarkt

10-09-2010

Oogstfeest op stadsboederij Een drukke en gezellige dag belooft het zondag 19 september op het erf van de Stadsboerderij op stadslandgoed de Kemphaan te worden. De Stadsboerderij, Stad & Natuur Almere en de Almeerse boerenmarkt organiseren het oogstfeest en een streekboerenmarkt van 11.00 tot 16.00 uur. Een boeiende en smakelijke zondag in het teken van ons voedsel! Er zijn allerlei activiteiten rondom het thema stadslandbouw, voedsel en voedselbereiding. De entree is gratis.

Bezoekers van de boerderij ervaren in het beste seizoen: de oogsttijd. Iedereen kan genieten van de producten van het vee en van het land. Proef de ambachtelijk gemaakte rookworst, of ontrafel het geheim van een goede pompoensoep. Kinderen kunnen zich volop vermaken. Als een echte boer kunnen ze graan dorsen en meel malen. Een versgebakken pannenkoek is de beloning van hun noeste arbeid! In een grote kooktent kunnen jonge koks-in-spe leren hoe je van biologische ingrediënten de heerlijkste hapjes maakt (12.00u). Ook kunnen ze alles leren over zuurkool maken en waarom koeien hoorns hebben. Daarnaast is een poppentheater (14.30u) en een verhalenverteller (13.30 en 15.30u).

Normaal gesproken vindt de boerenmarkt op zaterdagochtend plaats. Speciaal tijdens het Oogstfeest is de Boerenmarkt ook op zondag aanwezig, in combinatie met de Streekboerenmarkt. Behalve de vaste marktkraamhouders zijn ook deelnemers aanwezig met biologische pizza's, crêpes (flinterdun gebakken van Almeers graan), Italiaanse specialiteiten van Almeerse makelij, zoete broodjes uit Zeewolde en Surinaamse biologische lekkernijen. Ook de Landgoedwinkel (met een `pluk'tuin) is geopend.

Voor mensen met een krappe beurs zijn er 3 bijzondere workshops over eetbare Almeerse Natuur. Deze worden in het kader van het Europees Armoedejaar 2010 georganiseerd door de Stichting Fonds Bijzondere Noden Almere i.s.m. Stichting Stad en Natuur. Mogelijke deelnemers zijn van te voren al uitgenodigd door het fonds.