Gemeente Echt-Susteren


Speciale VVV Kinderroute voor Echt-Susteren

Zondag 19 september organiseert VVV Zuid-Limburg in samenwerking met de gemeente Echt-Susteren speciaal voor kinderen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Echt-Susteren een fietstocht door de mooiste plekjes van de gemeente! De fietstocht welke de kinderen samen met de ouders kunnen fietsen is tweeëntwintig kilometer lang. De route maakt deel uit van de regiobreed georganiseerde VVV Fietsdag waaraan in totaal 19 gemeenten deelnemen. Er zijn in Zuid-Limburg totaal 8 fietsroutes uitgezet.

Â

De fietstocht start om 10.00 uur op landgoed Hommelheide (Hommelweg 2 te Susteren), waar wethouder Pustjens het startschot zal geven. De fietstocht leidt door het IJzerenbos, langs ijsboerderij Pepinushof en Abdij Lilbosch en nog veel meer andere mooie plekken in de gemeente Echt-Susteren. De fietsroute is voor de kinderen aan de hand van verkeersborden beschreven.

Â

Heerlijke verrassing

De kinderen krijgen bij hun vertrek op landgoed Hommelheide een stempelkaart. Tijdens de route wordt deze afgestempeld. Bij terugkomst op landgoed Hommelheide kunnen ze deze inleveren tegen een heerlijke verrassing. Daarnaast ontvangen de deelnemers een gratis Fietsdag-tasje (één per persoon, op = op).

Â

VVV fietstocht

Niet alleen kinderen van de basisscholen, groepen 7 en 8, in de gemeente Echt-Susteren kunnen aan deze fietstocht meenemen, maar ook andere kinderen! Deze fietstocht zal gelijktijdig plaatsvinden met de regionale VVV Fietsdag, waarvan het vertrekpunt voor de gemeente Echt-Susteren onder andere ook op Landgoed Hommelheide is. Het andere startpunt is bij de Pepinushof te Pey. Â

Samenwerking

De fietstocht is een initiatief van VVV Zuid-Limburg in samenwerking met de gemeente Echt-Susteren.