Gemeente Best

Sociale Markt: 19 september 2010

14-09-2010

Op zondagmiddag 19 september 2010 van 12.00 tot 17.00 uur vindt in het centrum van Best weer de jaarlijkse Sociale Markt plaats. Ook de gemeente Best is op de markt aanwezig, dit jaar met maar liefst vier kramen.

Het centrale thema van de vier gemeentekramen is dit jaar 'Laat uw wijk tot bloei komen' en komt op verschillende manieren tot uiting.

Groene prijzen
Wilt u weleens weten hoe de afdeling Beheer, Groen het openbaar groen onderhoudt? Of wilt u meedoen aan een prijsvraag over het groen in Best en kans maken op leuke groene prijzen? Doe dan zeker even deze kraam aan! U vindt hier ook de mensen van Integrale Wijkontwikkeling, van de afdeling Regie & Ontwikkeling. Zij kunnen u meer vertellen over hoe u samen met de gemeente in uw wijk aan de slag kunt.

Groen dichtbij huis
De gemeente Best heeft een beter milieu hoog op de agenda staan. Ook daarmee komt uw wijk tot bloei. De afdeling Uitvoering, Milieu is dan ook dit jaar weer van de partij op de Sociale Markt. Wat hebben zij u te bieden? Ervaar zelf hoe u milieubewuster kunt rijden: probeer in een rijsimulator van Het Nieuwe Rijden met een kwart liter brandstof zover mogelijk te rijden. Voor de dagwinnaar is natuurlijk een mooie prijs gereserveerd. Verder vindt u in en om de kraam meer informatie over deelauto's, kunt u een vuilniswagen op Groen Gas van dichtbij bekijken en ontdekt u meer over hoe afval voedsel wordt.

Doe mee en maak kans op een dagje uit
In een bloeiende wijk is de onderlinge betrokkenheid groot en kan iedereen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen en meedoen in de samenleving. De gemeente heeft hierin een taak vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en ondersteunt door bijvoorbeeld het stimuleren van activiteiten in buurthuizen of het bieden van hulp bij het huishouden. In de kraam van de Wmo kunt u meer informatie vinden over wat de Wmo nog meer inhoudt en voor u kan betekenen. Ook kunt u op de markt meedoen aan een prijsvraag over Bestwijzer en kans maken op kaartjes voor BioBest, Museumpark Bevrijdende Vleugels of Best Zoo!

Bloei op!
Zin om zélf op te bloeien en op zoek naar een baan? Hebt u vragen over een uitkering? Wilt u eens wat extra's doen en weten welke regelingen daarvoor bestaan? Kom dan langs bij de kraam van Sociale Zaken van de afdeling Gemeentewinkel. De klantmanagers kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden.


---