Deelgemeente Charlois Rotterdam

Leef je op zondag 19 september uit op de Zuiderparkspelen!

Aanstaand weekend is het zover! Zondag 19 september kun je de de stoerste familiedag van Rotterdam beleven in het Zuiderpark. Dan worden namelijk voor de derde keer de Zuiderparkspelen gehouden.

Vorig jaar werd van kartonnen dozen een grote Toren van Zuid gebouwd; dit jaar staan er drie megagrote kijkdozen klaar die jullie kunnen inrichten en versieren!

Tijdens de Zuiderparkspelen beleeft heel Rotterdam hoe leuk het is om op avontuur te gaan in het grootste park van de stad. De toegang is gratis.

Tijdens de Zuiderparkspelen draait alles om lekker buiten spelen. Kinderen kunnen hun ouders en opas en omas laten zien hoe leuk en makkelijk het is om je te vermaken in het park. Tijdens de Zuiderparkspelen kun je van alles bouwen, heel stoer klimmen en genieten van leuk theater. De dag begint om 12.00 uur en om 18.00 uur gaan we weer naar huis. Maar al vanaf 11.30 uur kun je in het park terecht. Het Rotterdams Symfonisch Blaasorkest speelt dan een sprookje omlijst door de Hans Andreus suite!!

Om 12.00 uur opent deelraadsvoorzitter Ed Goverde op feestelijke wijze de Zuiderparkspelen.

Lekker bouwen!

Vorig jaar is hard gewerkt aan de Toren van Zuid. Dit jaar gaan we tijdens de Zuiderparkspelen weer iets moois maken: in het park komen drie mega kijkdozen te staan. Hugo Lammerink (die vorig jaar het doolhof en Toren van Zuid bouwde) gaat dit jaar samen met zijn collega Fred Schurink 3 kijkdozen van ongeveer 10 bij 10 meter en wel 2 meter hoog maken. De kijkdozen hebben elk een eigen thema: park, straat en huis. Wij hebben jou nodig om de kijkdozen in te richten en mooi te versieren.

Lekker timmeren? Zelf een bootje of bloembakje maken? Maar iets anders timmeren mag natuurlijk ook! Als echte bob-de-bouwers gaan we aan de slag. Met hulp en begeleiding van De Timmermannen kun je wat moois timmeren.

Dansen en muziek maken Leren hoe je een echte circusartiest wordt? Het kan tijdens de Zuiderparkspelen.

Tijdens de Zuidparkspelen valt er volop te genieten van muziek en dans. Zo zijn er tangodenomstraties en wordt er zelfs een heuse opera opgevoerd.

Luisteren naar muziek en kijken naar dans is leuk, maar zelf doen is natuurlijk nog veel leuker! Want kijk jij ook zo graag naar de spectaculaire bewegingen van breakdancers in videoclips? Wil je wel eens van dichtbij zien hoe ze dat nou doen, en wil je het zelf leren? Dan is de workshop breakdance iets voor jou! En is breakdance niet jouw stijl, dan kun je de basispassen van de Salsa leren bij 4Salsa.

Maak je liever zelf muziek, doe dan mee aan de Workshop streetpercussion. Want alles maakt geluid, zelfs emmers, prullenbakken, borden en kopjes! En dat het nog mooi kan klinken ook merk je bij de workshop Streetpercussion. Daar laat Ruben je zien en horen wat je kunt doen met hele gewone voorwerpen.

Ook de Jong Euroband treedt dit jaar weer op tijdens de Zuiderparkspelen. Jongens en meisjes uit Rotterdam-Zuid spelen op trombones, trompetten, saxofoons, drums en baritons en vullen het park met muziek! Voor hun optreden geven zij eerst een muziek workshop. Iedereen mag meedoen. De workshop is van 12.30 14.00 uur en je kunt op ieder moment starten.

Klimmen en vliegeren

Er is nog veel meer te doen op zondag 19 september in het Zuiderpark! Kinderen kunnen onder andere klimmen, schilderen en vliegeren. Er zijn judo-demonstraties, je kunt pannenkoeken versieren en tijdens een modeworkshop leer je hoe je oude kleren opnieuw kunt gebruiken. Ook kun je leren hoe je een echte circusartiest wordt. Verder kan je jezelf op allerlei manieren laten versieren, bijvoorbeeld met een mooie hennatekening, met wonderschmink of met griezelige horrormake-up.

Voor alle leeftijden

De Zuiderparkspelen is een echte familiedag. Daarom kunnen bezoekers van alle leeftijden zich de 19^e in het park vermaken. Nieuw dit jaar zijn speciale programmaonderdelen voor opas en omas. Die kunnen gezellig meedoen aan de bingo en een brei-estafette of hun rollator laten pimpen in een speciale werkplaats.

De Zuiderparkspelen zijn een initiatief van deelgemeente Charlois en worden mede mogelijk gemaakt door Vestia Rotterdam-Zuid, VSBfonds, de G. Ph. Verhagen - Stichting en Stichting ter Bevordering van Volkskracht.

Datum en tijd: zondag 19 september van 12.00 tot 18.00 uur

Locatie: Zuiderpark Rotterdam, bij het Avontureneiland naast de kanovijver

(ingang Oldegaarde - bij restaurant Meerzicht)

Toegang: gratis

Meer informatie: www.zuiderparkspelen.nl