Gemeente Zwolle

Stepestafette besluit Mobiliteitsweek Zwolle

Zwolle sluit zondag 19 september 2010 de Europese Mobiliteitsweek af met een grote stepestafette in Park de Wezenlanden. De week ging zondag 12 september in Stadshagen van start.

Het Stepteam Zwolle is nauw betrokken bij de voorbereidingen van dit evenement. De estafette is onderdeel van stepcompetitie om de Kickbikecup, waarvoor in heel Nederland wedstrijden worden gehouden.

Aan de start verschijnen diverse stepteams met diverse toppers. Ook Stepteam Zwolle en de zustervereniging stepteam Selles Kamperzeedijk doen mee.

Deelname voor iedereen

De wedstrijden beginnen zondag om 14.00 uur in park de Wezenlanden. Iedereen kan meedoen, een step (een kickbike) en een transponderchip zijn te huur. Het dragen van een helm is verplicht.

De senioren en veteranen steppen een uur en een ronde lang het parcours. De jeugdteams leggen een half uur en één ronde op de step af. De estafettetechniek bestaat uit het doorgeven van de step op het moment van de wissel.

Kidsrace

De prijsuitreiking vindt plaats in Doepark de Nooterhof, tijdens het Nazomerfeest van de Milieuraad Zwolle. Daar vindt ook de afsluitende Kidsrace op de step plaats.

* Meer informatie over de stepestafette: autoped.nl