Waterschap Dommel

tijdens open dag

Waterschap beloont initiatieven tijdens open dag

Zondag 19 september organiseert Waterschap De Dommel voor de 5de maal zijn jaarlijkse open dag Zondag Waterdag. Op deze dag, voor het hele gezin, laat het waterschap zien hoe ze samen met partners dagelijks werkt aan water in Midden-Brabant. Zondag Waterdag vindt plaats op rioolwaterzuiveringsinstallatieTilburg, die voor één keer is opengesteld voor publiek.

Groene Handdruk

Waterschap De Dommel is samen met buurtwaterschap Aa&Maas en zeventien gemeenten, lid van de Duurzame Driehoek. Als waterschap werken we dagelijks hard aan schoon, voldoende en veilig water, maar we kijken ook verder. Natuur en landbouw hebben onze voordurende aandacht. Het bevorderen van de biodiversiteit in Brabant is dan ook een uitdaging waar we onze bijdrage graag aan leveren.

Leden van de Duurzame Driehoek mogen in 2010 de `Groene Handdruk' uitreiken aan burgers, die op eigen wijze de biodiversiteit hebben bevorderd. De open dag, die in het teken staat van duurzaamheid, innovatie en biodiversiteit, is een mooi moment voor De Dommel om vijf Groene Handdrukken te overhandigen. Zo'n Groene Handdruk is een waarderings- of aanmoedigingsprijs en bestaat uit een trofee plus een geldprijs ter waarde van EUR350. Loco-watergraaf Tiny Arts zal om 12.00 uur de handdrukken uitreiken aan de volgende vijf personen/instanties: Leerroute Vught (Elly Vermaat), Nestkastenwerkgroep van de Stichting Natuur en Milieugroep Vught (Wout van Mensvoort), Dorpsboerderij Weverkeshof (Cor van Eggelen en Paul Koppelman), Poelenwerkgroep van de Werkgroep Natuur en Landschap Boxtel (Marie Jose Meertens) en Peter Kerkhofs voor zeer uiteenlopende activiteiten op het gebied van biodiversiteit.

Super dagje uit!

Zondag Waterdag is een leuke maar vooral ook educatieve open dag. Zo kunnen bezoekers stap voor stap zien en ruiken hoe het vieze afvalwater weer schoon wordt en waar al dat water blijft. Naast het zuiveren van afvalwater werkt Waterschap De Dommel aan beken, sloten en ander oppervlaktewater. Kinderen kunnen water scheppen en zelf zien wat er in het water leeft, er is een wandeling langs de effluentvijver onder begeleiding van een gids en er zijn boottochtjes over de zogenaamde effluentvijver. Kinderen kunnen zelfs letterlijk een lamp laten branden op `nepdrollen'.

Gratis toegang

Zondag Waterdag is vrij toegankelijk en op het horecaplein is er gratis koffie, thee of limonade. Ook minder valide mensen zijn van harte welkom. Hier is speciaal vervoer op het terrein voor geregeld. Zondag Waterdag vindt plaats op Rioolwaterzuivering Tilburg, Vloeiveldweg 2, tussen 11:00 en 17:00 uur. Voor meer informatie kijk op www.zondagwaterdag.nl