Provincie Utrecht

Polderpanna: wie wordt winnaar in het weiland?

Op zondag 19 september doen ongeveer 60 jongeren in de provincie Utrecht mee aan een bijzonder evenement in het weiland: polderpanna. Het winnende team krijgt de fel begeerde PolderpannaCup. Het toernooi vindt plaats in Kamerik (gemeente Woerden) en is onderdeel van de campagne `Het is lekkerder in het landschap' die tot november loopt.

Om jongeren te laten zien dat ook sporten lekkerder is in het landschap, organiseert de provincie Utrecht dit toernooi om de PolderpannaCup. Teams van vier personen gaan in de weilanden van Kamerik de strijd met elkaar aan en moeten onder andere proberen de bal tussen de benen van de tegenstander zien te spelen. Naast de blinkende PolderpannaCup zijn - in samenwerking met FC Utrecht - ook andere mooie prijzen te winnen, zoals kaarten voor een grote wedstrijd.

De heer H.W. Schmidt, burgemeester van de gemeente Woerden, en zijn vrouw zijn naar verwachting bij het toernooi aanwezig en de heer B. Krol, verantwoordelijk gedeputeerde, zal er ook zijn.

Events in het landschap
Voor de campagne 'Het is lekkerder in het landschap' organiseert de provincie allerlei events in het landschap. Op die manier kunnen jongeren ervaren hoe mooi de Utrechtse landschappen zijn en zelf meemaken dat veel dingen lekkerder zijn in het landschap: eten, film kijken, feesten, relaxen en sporten. Evenementen tot nu toe: een luchtballonnentocht (mei 2010), een groot diner op vliegbasis Soesterberg met veel producten uit de Utrechtse landschappen (juni 2010), de voorpremière van de film Sterke Verhalen in de buitenlucht (augustus 2010). Op dit moment loopt een game waar tientallen jongeren aan meedoen. Eind oktober, begin november volgt weer een groot evenement.

Ruimtelijk Actieprogramma
De landschapscampagne is onderdeel van het Ruimtelijk Actieprogramma (RAP) waarin via zes projecten wordt gewerkt aan het mooier maken van onze provincie. Naast de landschapscampagne werkt de provincie onder andere aan het stimuleren van binnenstedelijke ontwikkeling, het verbeteren van de stad- en landfietsverbindingen en het herinrichten van bedrijventerreinen.

Voor persinformatie: Annemieke.van.Leeuwen@provincie-utrecht.nl, 06-18 30 06 24