Bekende Nederlanders steunen duurzame mobiliteit

17/09/2010 09:44

AM+D

Bekende Nederlanders steunen duurzame mobiliteit

Duurzaam mobiliteitsplein 19 september a.s. Binnenrotte, Rotterdam (van 12.00 uur tot 17.00 uur).

In het centrum zullen op de Binnenrotte (Meentplein) tal van organisaties, die actief zijn op het gebied van duurzame mobiliteit, een presentatie geven van de mogelijkheden die er nu al zijn om op een duurzame wijze te reizen.

Zo worden de schoonste voertuigen getoond en vindt promotie plaats van lopen, de fiets en het openbaar vervoer. Daarnaast krijgen allerlei vormen van elektrisch vervoer de aandacht.

De pleinbezoekers kunnen de Tesla (elektrische sportauto) en de nieuwe Toyota Prius Plug-In bewonderen, maar ook de allernieuwste (elektrische) Velomobiel en de duurzaamheidbus van de RET.

Op het plein krijgen de mensen ook de mogelijkheid om daadwerkelijke ervaring op de doen met duurzaam vervoer. De bezoekers kunnen kennismaken met de mogelijkheden van e-fietsen, e-scooters en segways en daarop ook een proefrit maken. Hiernaast kunnen zij hun "schone" rijgedrag testen met behulp van het "Nieuwe Rijden".

Via sociale netwerken zoals Facebook en LinkedIn worden mensen die zich committeren, direct toegevoegd aan de persoon die hen heeft gemotiveerd om mee te doen. Voor dit onderdeel hebben we inmiddels de commitment van: Jan Janssen (de eerste Nederlandse Tourwinnaar in 1968, winnaar Ronde Van Spanje (Vuelta), wereldkampioen, winnaar van Parijs-Roubaix) zal meedoen aan het programmaonderdeel "de Muur On Tour" en zal meefietsen met de Proloogfietstocht, Ted Langenbach (partyorganisator en directeur WATT), Jules Deelder (auteur, dichter), Peter Ouwerkerk (Tourjournalist en

wielerschrijver), Sneagy Biggs & Sheralda Kicken (stroomt naar jou) en Einar Been (zanger van de regionale zomerhit De Tourstaden). Zij zijn allen tussen 14:00 uur en 15:00 uur op het plein aan de Binnenrotte aanwezig.




http://www.rotterdam.nl/rotterdamgaatgroen