De Melkweg

PERSBERICHT: EXCLUSIEVE CLUBSHOW VAN BROKEN BELLS IN DE MELKWEG

De band Broken Bells, de samenwerking tussen James Mercer van The Shins en producer Danger Mouse, komt voor een exclusieve clubshow naar Amsterdam. Op donderdag 19 augustus treedt Broken Bells op in de Melkweg, een paar dagen later gevolgd door een optreden op Lowlands. Dit is het eerste concert van de band in Nederland. De kaartverkoop start zaterdag 19 juni om 10.00 uur via www.ticketservice.nl. In maart verscheen hun eerste album, getiteld 'Broken Bells' en de single 'The High Road'.

James Mercer, frontman van The Shins, en Brian Burton, beter bekend als Danger Mouse, hebben hun krachten gebundeld onder de naam Broken Bells. Burtons staat van dienst de afgelopen tien jaar als multi-instrumentalist en producer is indrukwekkend; hij maakte het opvallende mashup album 'The Grey Album' (Jay Z meets The Beatles), werkte met Gorillaz, MF Doom en Beck en was het brein achter Gnarls Barkley. The Shins zijn wereldwijd succesvol met hun ambachtelijke popliedjes. Het album van Broken Bells bevat tien muzikaal verleidelijke en uitdagende nummers, allen geschreven door Mercer en Burton. Mercer verzorgt de vocalen, gitaar en bas en Burton speelt orgel, drums, piano, synthesizer en bas. Live worden de heren ondersteund door een volledige band.

Brian Burton en James Mercer ontmoetten elkaar voor het eerst op het Roskilde festival in Kopenhagen in 2004. Daarna bleven ze contact houden en in mei 2008 brachten ze hun muziek eindelijk samen. Na een jaar in de studio te hebben gewerkt, zochten ze uit meer dan twintig muziekstukken de tien nummers uit die het best bij elkaar passen voor het album. Diverse uitverkochte concerten in het buitenland volgden, waarna in augustus eindelijk Nederland aan de beurt is.

BROKEN BELLS
Melkweg Amsterdam, donderdag 19 augustus 2010
aanvang 20:30 uur (deur open 19:30 uur)
Tickets a ¤ 20,00 (excl. lidm. en servicekosten) zijjn verkrijgbaar vanaf zaterdag 19 juni, 10:00 uur, via www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

www.brokenbells.com
www.melkweg.nl



De Melkweg