Belgische Federale Overheid

België, voor het eerst sinds 1997

Vergelijkende rekruteringsexamens van de Verenigde Naties voor België, voor het eerst sinds 1997

Datum: 17 juni 2010
Buitenlandse Zaken meldt dat, voor de eerste keer in vele jaren (laatste rekruteringsexamens in 1997), de Verenigde Naties dit jaar vergelijkende rekruteringsexamens voor België organiseren.

De inschrijving werd begin juni gestart en de deadline voor het indienen van kandidaturen is vastgelegd op 19 september 2010. Enkel kandidaten die in het bezit zijn van een universitair diploma, die op datum van 31 december 2010 niet ouder zijn dan 32 jaar en over een zeer goede taalkennis (Frans en Engels) beschikken, komen in aanmerking. Vrouwen worden aangemoedigd om hun kandidatuur in te dienen.

De schriftelijke examens zullen op 1 december 2010 in Brussel doorgaan, voor acht vakgebieden: administratie, demografie, economie, juridische zaken, radioproductie (Arabisch, Chinees, Frans), veiligheid, statistiek en web design / web development. Per vakgebied zullen maximum 40 sollicitanten uitgenodigd worden voor deelname aan het schriftelijke examen. Rond midden oktober zullen de kandidaten vernemen of ze al dan niet mogen deelnemen aan het examen.

Geïnteresseerde kandidaten dienen te solliciteren via de website van de Verenigde Naties, waarop zij ook alle relevante informatie over deze rekruteringsexamens kunnen vinden :
http://www.un.org/Depts/OHRM/examin/ncrepage.htm.