Gemeente Utrechtse Heuvelrug


19 september: autoloze zondag in deel van Nationaal Park

Autoloze zondag in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Zondag 19 september is het autoloze zondag in een deel van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug (NPUH). Tijdens de autoloze zondag wil het NPUH iedereen laten beleven hoe een autoluw Nationaal Park eruit ziet.

De volgende wegen worden zondag 19 september van 10.00 tot 18.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer (m.u.v. aanwonenden en bestemmingsverkeer):

- Scherpenzeelseweg (vanaf parkeerterrein zwembad/restaurant)
- Ginkelseweg (tussen Ginkeldwarsakkers en Scherpenzeelseweg)
- Bovenhaarweg

- Ginkeldwarsakkers

- Bergweg (grens bebouwde kom Amerongen - Haarweg) De afsluitingen worden door (aankondigings)borden aangegeven.

Tijdens deze autoloze zondag vinden er ook activiteiten plaats waarmee inwoners en recreanten op een bijzondere manier het NPUH kunnen bezoeken.

Wandelroutes tussen Groene Entrees
Er zijn mooie wandelroutes beschikbaar tussen de verschillende Groene Entrees. Vanaf de Groene Entrees vertrekt ieder half uur een bus die de wandelaars die dag gratis terugbrengt. Wandelaars kunnen ook onder begeleiding van terreinbeheerders door de stiltegebieden in het Nationaal Park meelopen.

Fietstochten
Huur gratis een fiets bij station Driebergen-Zeist of Rhenen en fiets deels over het Let de Stigterpad (30 km) richting het andere station. Een mooie tocht die door de hele Heuvelrug leidt. Lever de fiets in bij het station waar u eindigt. De trein brengt u weer terug bij het station waar u bent gestart.

Speciaal voor deze dag is in het Nationaal Park is een mooie fietsroute uitgestippeld van ongeveer 35 km. Vanuit de verschillende dorpen zijn er opstappunten. De route en de startpunten worden nog bekend gemaakt. Vanuit de Groene Entree Doornse Gat vindt ook een georganiseerde fietstocht plaats.

Informatie
Nadere informatie over startpunten, tijden en reserveringen voor de georganiseerde tochten volgt binnenkort.