Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Gouda/Valkenburg, 17 augustus 2010

Groene Hart loopt zich warm voor de 'Week van de Smaak' Albert Schulp gekozen tot 'Held van de Smaak' van de provincie Utrecht
---

Voorafgaand aan de landelijke 'Week van de Smaak' van 19 tot en met 26 september 2010 werd in de afgelopen periode op provinciaal niveau een verkiezing georganiseerd met als thema 'Smaakfruit'. Dit thema zal in de 'Week van de Smaak' ook centraal staan. In het kader van deze verkiezing werd in eerste aanleg per provincie een zogenaamde 'Held van de Smaak' gekozen. Via internet op www.weekvandesmaak/helden-van-de-smaak-2010-stem-hier-voor-de-publieksprijs wordt uiteindelijk de 'Nationale Held van de Smaak' gekozen. Tijdens de opening van de 'Week van de Smaak' wordt de winnaar bekendgemaakt.

Het Groene Hart, dat zich via de organisatie Groene Hart, kloppend hart (GHkh) zeer sterk maakt voor de streekproducten uit het gebied is er trots op dat GHkh-deelnemer Albert Schulp van Schulp vruchtensappen uit Breukelen tot 'Held van de Smaak' voor de provincie Utrecht is gekozen en daardoor meedingt naar de titel van 'Nationale Held van de Smaak'.

Smaakfruit
Onder 'Smaakfruit' wordt onder andere verstaan op smaak geselecteerde en geteelde aardbeien, rijp geoogste appels, streekeigen pruimsoorten, de lekkerste kersen, hoogstamfruit en oude rassen biologische frambozen, bessen en ander zacht fruit. Al dit fruit is seizoensgebonden en dient duurzaam te worden geteeld. De onmisbare rol van honing is daarbij van groot belang.

Schulp Vruchtensappen Breukelen
Schulp Vruchtensappen is gevestigd aan het Zandpad in Breukelen. In de moderne perserij worden de fruitsoorten van de beste kwaliteit in de juiste verhouding verwerkt tot 100% vruchtensap met een karakteristieke smaak. Van nature zijn de sappen rijk aan vitaminen, mineralen en sporenelementen. Ze worden gemaakt in negen verschillende smaakvarianten. Vanzelfsprekend maken deze vruchtensappen ook deel uit van het assortiment Groene Hart Streekproducten zoals die door de 'Groene Hart Marktwagen' worden gevoerd. Schulp Vruchtensappen is lid van de Groene Hart Coöperatie waarin de producenten van streekproducten zijn verenigd.