KNHS

Nieuwe Enjoy the Ride Ritten voor de deur
2 september 2010

ERMELO (KNHS) - De komende maand staan er weer twee mooie Enjoy the Ride ritten op de kalender. Op 19 september wordt in Zuid Limburg de 'Staart en Wielen Rit' in Nuth verreden en op 25 september de 'Nazomerrit door de Meinweg in Herkenbosch. Beide georganiseerde buitenritten gaan door prachtige natuurgebieden. Heb jij altijd al een stukje Limburg willen ontdekken? Er zijn nog een paar plekken vrij, maar wees er snel bij want vol is vol. Geef je op via www.enjoytheride.nl

Afgelopen weekend, op zaterdag 28 augustus, vond er een Enjoy the Ride Rit plaats in Epe. Ondanks de weersvoorspellingen vertrokken maar liefst 95 deelnemers vanaf Hippische Centrum Epe voor een rit van 15 of 25 kilometer.

De dag begon zonnig en de eerste deelnemers konden, na een veterinaire keuring van hun paard, droog van start. Later trokken er toch een paar pittige regenbuien en zelfs onweer over, maar dit weerhield niemand. Gelukkig kwam de zon tussendoor ook steeds weer terug zodat het uiteindelijk best meeviel. Ook fijn voor de vrijwilligers die op het terrein en in het veld hielpen.

Vlak voor de pauzeplek was gelegenheid om een paar sprongetjes te maken, de organisatie was creatief bezig geweest met boomstammen en andere materialen. Hier was ook een fotograaf aanwezig om de deelnemers op de foto te zetten. Bij de pauzeplek zelf kreeg men dan een hapje en was er water voor de paarden waarna men weer verder ging voor het laatste stuk van de goed uitgezette route.

Eenmaal terug op het terrein wachtte nog een warme maaltijd in de vorm van een BBQ. Door wisselvallige weer was het eten zelf naar binnen verplaatst, wat verstandig bleek.

Elfriede Hoogendoorn die samen met haar vriendin Harmina meedeed aan de rit vond het een leuke en goed uitgezette rit. Het springen was ook zeer geslaagd en ze vond het leuk dat daarvan foto's werden gemaakt. De warme maaltijd achteraf maakte het helemaal af. Op de regen had Elfriede ingespeeld en een set droge kleding meegenomen. Dat was ook nodig aangezien ze een flinke bui over zich heen had gekregen.

De medeorganisatoren Dik Brummel. Jos van Dragt en Oscar Streppel kunnen terugkijken op een geslaagde dag. Heel even was er de vraag of het wel door kon gaan ivm alle nattigheid en voorspelde weer, maar zij durfden het gelukkig aan.