Win gesigneerde voetbal tijdens wereldrecordpoging masseren


Massagetherapeute gaat ultieme uitdaging aan

LELYSTAD, 20100830 -- Massagetherapeute Marieke Andel gaat zondag 19 september in Lelystad de ultieme uitdaging aan om de langste massageketen ooit te vormen. Hiervoor heeft ze minimaal duizend deelnemers nodigen. "Enthousiaste mensen die net als ik één keer in hun leven een wereldrecord willen vestigen. Een ervaring op zich, waarmee we gezamenlijk een poging doen om `vereeuwigd' te worden."

Al maandenlang is Marieke Andel druk in de weer om de 1We Challenge voor elkaar te krijgen. En daar komt nog heel wat bij kijken. "Een terrein, vergunningen, sponsors, media", somt ze op. "Er zitten al heel wat uren in, maar het is meer dan de moeite waard. Ik heb ook allerlei partijen benaderd om prijzen beschikbaar te stellen voor de deelnemers. De mooiste is wel een voetbal met handtekeningen van onder anderen Wesley Sneijder, Dirk Kuyt, Maarten Stekelenburg, Nigel de Jong en Arjen Robben. Echt helemaal geweldig dat zij hieraan willen meewerken!"

Voetbalveldjes
De 1We Challenge staat open voor iedereen die graag een uitdaging aangaat. Van particulieren tot scholen, verenigingen en bedrijven. Ervaring met het geven van massage is niet nodig, zo vertelt Marieke: "De bedoeling is dat elke deelnemer degene die voor hem of haar staat gedurende drie minuten een verkwikkende rugmassage geeft over de kleding heen. Hoe we dat precies gaan doen, leg ik uit op de dag zelf."
Met haar wereldrecordpoging zet Marieke alles op alles om zoveel mogelijk geld te genereren voor een ontwikkelingsproject van 1We - Een Wereld Idee. "Tijdens mijn eerste kennismaking met deze ontwikkelingsorganisatie nieuwe stijl, was ik geraakt door de beelden en verhalen van de kinderen in de favela's, de sloppenwijken van Rio. Om hen uit handen van de drugsmaffia te houden en een beter leven te bieden, realiseert 1We de 1We Football Playgrounds: voetbalveldjes als wapen in de strijd tegen de drugsoorlog. Voor dit doel ga ik graag de uitdaging aan."

Krachtritueel
De 1We Challenge wordt gehouden op zondag 19 september tijdens LelystART, de start van het culturele seizoen in Lelystad. De wereldrecordpoging vindt om precies 13.30 uur plaats op de Agorahof. Voorafgaand voert Marieke om 12.30 uur een vlijmscherp -niet ongevaarlijk- krachtritueel uit. Kijk voor meer informatie en aanmelding op: www.1werio.nl. De inschrijfkosten in de vorm van een donatie komen voor 100% ten goede aan het 1We-project in Rio.





Ingezonden persbericht