Nieuw seizoen Opera per Tutti in Het Spoorwegmuseum


UTRECHT, 20100831 -- In de wachtkamer 3de klasse van Het Spoorwegmuseum start op 19 september een nieuw seizoen `Opera per Tutti'. De `Mazali Opera Singers' verzorgen iedere derde zondag van de maand matineevoorstellingen in de klassieke ambiance van het Maliebaanstation. `Opera per Tutti' is laagdrempelige opera voor een breed publiek, gezongen door professionele zangers en jong talent.

Het project `Opera per Tutti!' probeert opera toegankelijk te maken voor een breed publiek. Het repertoire en de bezetting van de `Mazali Opera Singers' wisselt iedere maand en bestaat uit een pool van 50 Nederlandse en buitenlandse professionele operazangers. Naast artistiek leidster en mezzosopraan Mylou Mazali treden een sopraan, een tenor en een bariton of bas op. Dit viertal staat onder muzikale begeleiding van een pianist(e). Opera per Tutti! biedt daarnaast een podium aan talentvolle conservatoriumstudenten van de Dutch National Opera Academy (een samenwerking van de Conservatoria Den Haag en Amsterdam). De aria's en ensemblestukken worden ingeleid middels een lichtvoetige toelichting of passende anekdote. Een podium is niet nodig, de `Mazali Opera Singers' beschouwen de hele wachtkamer als hun terrein.

Het Spoorwegmuseum is een museum dat cultuur op een laagdrempelige manier aanbiedt. De voorstellingen van `Opera per Tutti' biedt bezoekers die nog nooit een operavoorstelling hebben bijgewoond de mogelijkheid kennis te maken met echte opera.

`Opera per Tutti' is iedere derde zondag van de maand van 19 september tot en met 19 juni 2011 (niet in januari en februari). Aanvang 15.00 uur in Wachtkamer 3de klasse van Het Spoorwegmuseum Utrecht.
Toegang ¤ 20,- (kinderen tot 18 jaar ¤ 15,00). Het tarief is inclusief museumbezoek.
Kassa open vanaf 10.00 uur, zaal open vanaf 14.30 uur.
Reserveren kan via de website www.operapertutti.nl.