Nazomer in De Weelen in Lutjebroek


Vaarexcursie met de IVN-fluisterboot

LUTJEBROEK, 20100913 -- De hele maand september zijn er in Nederland honderden (natuur)activiteiten en excursies. De Groene Maand activiteiten zijn ook dit jaar weer zeer uiteenlopend, maar vooral uniek en kleinschalig.

Hoewel het officieel nog zomer is, maakt de natuur zich op voor de naderende herfst. Zwaluwen eten nog duizenden muggen voordat ze naar Zuid-Afrika vliegen om te overwinteren. Ga mee kijken en stap aan boord van de IVN-fluisterboot voor een rondje Weelen op Zondag 19 september. Verzamelen om 14.00 uur bij kruising Kadijkweg - Grootslagweg achter Lutjebroek. Vooraf opgave bij Theo Ruiter op 0228 515797, vaarkosten zijn ¤ 2 p.p.

Er hebben zich al 8 mensen aangemeld maar er kunnen nog 13 deelnemers mee. Tijdens een twee uur durende vaarexcursie wordt ingegaan op de natuur van dat moment. Dat kunnen planten zijn zoals munt en harig wilgenroosje of de gele plomp met zijn bijzondere bladeren. Het IVN heeft kijkers beschikbaar om de vogels in de lucht goed te kunnen volgen; de ganzen in V-formatie, of aalscholvers en soms een kiekendief of buizerd.

IVN West-Friesland





Ingezonden persbericht