Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam/Zaandam, 15 juni 2010

25 Jaar Mini Dam tot Damlopen!
-Wie deed er toen mee en loopt nu weer?-

Duizenden kinderen maken elk jaar weer een feest van de Mini Dam tot Damlopen. Op 19 september wordt het evenement, als onderdeel van de 26e Dam tot Damloop, voor de 25e keer gehouden in Zaanstad. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar nemen deel aan de afstanden die passen bij hun leeftijd. Ook hierbij is sport en entertainment, zoals organisator Le Champion dat beoogt, nauw met elkaar verbonden. Maar, wie deed er 25 jaar geleden al mee bij de allerkleinsten?

De jeugd van toen, van 25 jaar geleden, zijn de volwassen deelnemers van nu. De Dam tot Damloop vist in eigen kweekvijver. Er zijn hardlopers voor wie het allemaal begon met de Mini Dam tot Damloop in het centrum van Zaandam. Bij de organisatie zijn enkele namen bekend van lopers die toen meeliepen en nu al jaren aan de 10 Engelse Mijlen meedoen. Le Champion is op zoek naar meer hardlopers die 25 jaar (mag ook 20 jaar) geleden als kind hun eerste stappen zetten op het Dam tot Dam parcours en zich weer hebben ingeschreven. Stuur een mailtje sturen met jouw gegevens en een kort verhaaltje over jouw ervaringen tijdens de Mini Dam tot Damloop en hoeveel je tegenwoordig hardloopt naar: info@lechampion.nl o.v.v. 25 jaar Mini Dam tot Damlopen. Le Champion kan deze informatie eventueel gebruiken in een volgend persbericht.

Ruim 4.000 kinderen rennen zondagmorgen afstanden die variëren van 0,6 km tot en met 2,2 km in het centrum van Zaandam. De start is op de Burcht in het centrum van Zaandam, waar ook clown Ronald McDonald tussen de kinderen op eigen wijze grapjes uithaalt met deze jonge hardlopertjes. Voorts lopen de kinderen een stuk over het officiële Dam tot Dam parcours, waar later die dag 35.000 andere enthousiaste lopers passeren. De finish is op de Peperstraat. Daarna barst een waar spektakel los op de Burcht om de 25e editie, waarvan de provincie Noord-Holland hoofdsponsor is, goed en groots te vieren.

In Amsterdam-Noord wordt voor de 5e keer een Mini Dam tot Damloop gehouden. Hier lopen kinderen van 4 tot en met 7 jaar 1,0 kilometer. Deelnemers van 8 tot en met 12 jaar rennen 1,8 kilometer.

Voor beide Mini Dam tot Damlopen geldt dat er nog kan worden ingeschreven tot en met 23 augustus.

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht