Waterschap Dommel

Open dag Waterschap De Dommel

Publicatiedatum : 12 augustus 2010

Over water lopen tijdens open dag Waterschap De Dommel

Op zondag 19 september 2010 organiseert Waterschap De Dommel zijn jaarlijkse open dag; `Zondag Waterdag'. Dit jaar vindt Zondag Waterdag plaats op de rioolwaterzuivering Tilburg. Het is een spetterend dagje uit voor jong en oud. Waterschap De Dommel laat op 19 september graag op eigentijdse wijze zien op welke manier zij, samen met partners, werkt aan schoon, voldoende en veilig water.

Voor iedereen

Zondag Waterdag biedt activiteiten voor het hele gezin, de activiteiten zijn een goede mix tussen vermaak en inhoud. Er is van alles te zien en te beleven. Zo kun je het water van vuil naar schoon volgen en laat het waterschap zien wat ze doet op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Daarnaast krijgt de bezoeker een kijkje in het dagelijks werk van de waterwerkers. Denk hierbij aan het onderhouden van watergangen, het bemonsteren van water en de zorg voor een goede biodiversiteit. Water is de verbindende factor. Bedrijven zoals o.a. SNB, Attero, FUJIFILM en gemeente Tilburg laten zien wat deze verbinding concreet betekent. Wilt u weten hoe Waterschap De Dommel van poep weer energie maakt, dan moet u zeker komen kijken.

Over water lopen

Kinderen mogen zelf een tractor besturen, ze kunnen spelen met watertafels, monsters nemen en beoordelen en zelfs over het water lopen in een speciale waterballon!

Naast bovenstaande activiteiten zijn er diverse unieke wandelingen rond de effluentvijver (vijver met gezuiverd water) en kunnen de bezoekers genieten van de prachtige flora en fauna. Dit is nog niet alles, het publiek kan ook een stukje varen over de effluentvijver. Kortom een dag waar u bij geweest moet zijn!

Zondag Waterdag vindt plaats op zondag 19 september op rioolwaterzuivering Tilburg, Vloeiveldweg 2, tussen 11:00 en 17:00 uur.

Voor meer informatie kijk op
www.zondagwaterdag.nl en speel het waterspel op www.dommelspel.nl en win een mooie prijs.